Autor Zpráva
Jetam
Profil
Ahoj/Dobrý den potřebuji jednoduchý script na formulář kde zadám do políčka text a po kliknutí na tlačítko se vypíše pod formulářem... (bez uložení)


moje představa..

Jsem pouze začátečník v PHP a nevím jak toto vyřešit?
Xanomes
Profil
Jetam:
Není to žádný zázrak, ale to co potřebuješ to umí:
<!DOCTYPE html>
<form action="">
    <input type="text" name="text">
    <input type="submit" value="Zobrazit">
</form>
<?php
$text = $_GET['text'];
if($text !== 'Array'){
    echo $text;
}
?>

Funkční ukázka
Jetam
Profil
Děkuji to je přesně co potřebuji...
Xanomes
Profil
Jetam:
Rád jsem pomohl :)
Alphard
Profil
Co je prosím myšleno tím !== 'Array'? Doporučuji spíš
if(isset($_GET['text'])){
    echo $_GET['text'];
}
Xanomes
Profil
Alphard:
Když jsem vypisoval $text bez ?text= v adrese, vypisovalo mi PHP Array, tak podle toho detekuji, zda má $text přidělenou hodnotu.
lionel messi
Profil
Xanomes:
Když jsem vypisoval $text bez ?text= v adrese, vypisovalo mi PHP Array, tak podle toho detekuji, zda má $text přidělenou hodnotu.

Toto predsa rieši obrat s konštrukciou isset od Alpharda[#5].
Xanomes
Profil
lionel messi:
Já jen odpovídám Alphardovi na „Co je prosím myšleno tím !== 'Array'?“.
Alphard
Profil
Xanomes [#6]:
Tohle je důsledek vypisování pole (nějaká interní metoda pro vytvoření textové reprezentace). Vůbec si nejsem jist, jestli se při porovnání tato konverze zavolá a myslím, že se na rfc řešilo, že tento výpis bude změněn, nevím, jak to dopadlo. Nedoporučuji to takhle používat.
Navíc váš kód vypisuje Notice, jen je potlačena.
Xanomes
Profil
Alphard:
Já jsem říkal, že to není žádný zázrak :)
Jetam
Profil
Jetam, Xanomes: Děkuji to je přesně co potřebuji... však mi to nejde...
Opraveno moje chyba... omlouvám se za spam
Xanomes
Profil
Jetam:
Pak měl Alphard pravdu :) Zkus
<!DOCTYPE html>
<form action="">
    <input type="text" name="text">
    <input type="submit" value="Zobrazit">
</form>
<?php
if(isset($_GET['text'])){
    echo $_GET['text'];
}
?>
lionel messi
Profil
Xanomes:
Len doplním, že pokiaľ je spracovanie formulára na rovnakej adrese ako samotný formulár, možno atribút action úplne vynechať (nie je nutné zadávať ho prázdny).
Xanomes
Profil
lionel messi:
Díky za info, s formuláři jsem dříve nepracoval a tak toho o nich příliš nevím :)
Sitole
Profil
Ještě tazateli doporučím ochranu výpisu proti vložení škodlivého kodu.
Tomáš123
Profil
Sitole:
Na základe takéhoto popisu má byť začiatočníkovi jasné, že máš na mysli zmeniť ôsmy riadok kódu v príspevku [#12] na echo htmlspecialchars($_GET['text']);?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: