| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Darkman Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 12. 2005, 14:12:32
V PHP zacinam a neviem si rady s nasledujucou vecou:
Spravil som si skript na upload suboru (nizsie). Ked zvolim nejaky obrazok, tak sa ulozi do "general.gif" a ten obrazok nahradi (ten obrazok predtym.). Ja by som chcel vediet, ako spravim, aby sa mi obrazok ulozil pod novym menom. To znamena aby sa mi general.gif nenahradil, ale aby sa mi napr. ked si dam odoslat "major.gif" tak sa mi ulozil ku generalovi ten major.gif. Neviem ako mam zvolit cestu k tomu ulozeniu. Poradil by mi niekto ? Dakujem <?php if ($the_file<>"none"): echo "Povodne meno suboru: " . $the_file_name. "<br>"; echo "Docasne meno suboru: " . $the_file . "<br>"; echo "Velkost suboru: " . $the_file_size . " bajtov<br>"; echo "Typ suboru: " . $the_file_type . "<br>"; $ciel = "general.gif"; if (copy($the_file,$ciel)) echo "Subor $the_file_name bol uspesne nahrany na server"; endif; ?> <form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="post"> Vyberte subor:<br> <input name="the_file" type="file" size="35"><br><br> <input type="submit" value="Upload"> </form> |
||
| koudi Profil |
#2 · Zasláno: 17. 12. 2005, 14:41:55
No tak, když ho chceš jinam, tak proč tam máš pořád $ciel = general.gif? tak buď dosaď název přímo do funkce copy, nebo to napiš třeba takhle: $ciel = $the_file_name;
A spíš bych místo copy používal move_uploaded_file |
||
| Darkman Profil * |
#3 · Zasláno: 18. 12. 2005, 18:30:37
No lebo nic ine mi nefungovalo preto som tam mal stale general.gif co funguje.
Dik za odpoved, ked tam vlozim to the file name tak to ide :) |
||
| Darkman Profil * |
#4 · Zasláno: 18. 12. 2005, 19:00:15
Hmm. Este by som cosi potreboval poradit.
Kde mam chybu ? Ked to skusam na localhost-e (teda na mojom kompe EasyPHP) tak to funguje normalne. Ale ked to nahram na server wz.cz tak to nejde :( Napise to ze sa to uspesne ulozilo na server, ale v skutocnosti to tam nie je :( neviete preco ? Pripajam samozrejme kod: <?php if ($the_file<>"none"): echo "Názov súboru: " . $the_file_name . "<br>"; echo "Veľkosť súboru: " . $the_file_size . " bajtov<br>"; echo "Typ súboru: " . $the_file_type . "<br>"; if ($the_file_size > 512000): $error = "<br><font color=\"red\">Súbor nesmie byť väčší ako 512 000 bajtov.</font>"; echo $error; else: $ciel = " $the_file_name"; if (copy($the_file,$ciel)) $right = "<br><font color=\"green\">Súbor $the_file_name bol úspešne nahraný na server.</font>"; echo $right; endif; endif; ?> <br><br> <form enctype="multipart/form-data" action="upload.php" method="post"> Vyberte subor: <input name="the_file" type="file" size="35"><br><br> <input type="submit" value="Odoslať"> </form> |
||
|
Časová prodleva: 20 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0