Autor Zpráva
dominicek
Profil
Zdravím nevíte někdo prosím jak vytvořit automické přesměrování na stránku přihlášení, kdyz registrace probehne v pořádku?...
[pre]
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
$zapis = mysql_query("INSERT INTO uzivatele SET nick='$nick', heslo='$heslo', email='$email', ip='$ip', opravneni='1' ;");
echo "Registrace proběhla v pořádku.";
}
[pre]
Keeehi
Profil
 
$ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; 
$zapis = mysql_query("INSERT INTO uzivatele SET nick='$nick', heslo='$heslo', email='$email', ip='$ip', opravneni='1' ;");
header('Location: login.php');
echo "Registrace proběhla v pořádku."; 

UX zlepšení - nepřesměrovávej ho na přihlášení ale rovnou ho přihlás. Když se teď zaregistroval a vyplnil ti tam nick a heslo, tak proč by ho měl hned znovu vyplňovat. Vždyť jde pořád o toho samého uživatele.
dominicek
Profil
nad tím jsem už přemýšlel taky, ale nepovedlo se..... to prosím udělám jak?..
Martin2
Profil *
dominicek:
to prosím udělám jak
Ideálně taky v PHP.

Jinak, aniž bych tě podezříval z nějakých nekalostí, mám podezření, že sestavuješ SQL dotaz bez ošetření vstupů a navíc ještě ukládáš heslo do databáze v původním stavu. Taky používáš funkci mysql_*, která už delší dobu není podporovaná. A konečně, hodnota REMOTE_ADDR je vnější adresa spojení – mimo nějaké statistické účely je celkem na nic, většinou to bude adresa půlky sídliště.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: