Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
smiesek Profil |
Nedaří se mi najít nic, podle čeho bych se mohla chytnout a jak vytvořit odesílání události na e-mail.
Myšlenka je taková, že mám: tabulku - udalost která obsahuje sloupce - nazev, detail, datum Jak nyní napsat script se dvěma požadavky, pro automatické odeslání dat z této tabulky: a) např. 3 dny před datem události b) v den události Výběr dat z tabulky mi problém dělat nebude, spíše ten script, který to "pošle" dle kritérií a) nebo b) na vybrané e-mailové adresy. Případně pokud máte nápad na jiné řešení, jde mi o to, že ne každý pravidelně by sledoval stránky, kde se události budou zobrazovat a abych já ručně odesílala e-maily o blížících se událostí je taky blbost :-) |
||
nodo Profil |
#2 · Zasláno: 11. 5. 2016, 11:21:31
smiesek:
Ak tvoj webhosting podporuje službu Cron (slúži na opakujúce spustenie skriptu v určitom čase), tak je to jednoduché. Nastavíš frekvenciu opakovania, vycucneš údaje z tabulky a ak je zhoda, pošleš na mail. Samozrejme bez programovania to nepojde... |
||
smiesek Profil |
#3 · Zasláno: 12. 5. 2016, 10:38:54
nodo:
„Samozrejme bez programovania to nepojde“ děkuju pokusím se naprogramovat a pak dám na prokonzultaci, jestli je to tímto způsobem nejpřijatelnější řešení. S cronem se taky seznamuju v jiném tématu a ráda bych to pak propojila a snad tím i získala s propojením nějaké základy pro cron :-) Děkuju za Váš čas. |
||
Časová prodleva: 21 dní
|
|||
smiesek Profil |
#4 · Zasláno: 2. 6. 2016, 06:01:14
Ještě bych ráda navázala na dotaz, pokud bych chtěla do souboru php napsat fukci pro odesílání dat na e-mail, třeba něco jako je kontaktní formulář, ale s tou podmínkou, kdy to nebude podmíněno kliknutím na button, ale pokud se bude datum rovnat vybranému datu, tak jaký to bude mít dopad a následky?
A) odešle se opravdu pouze za ten den pouze jednou e-mail, jakmile nastane shoda B) bude se odesílat neustále e-mail, dokud bude shoda data Mou představou je tuto akci vyvolat prostřednictvím podmínky if. Nebo to řešit úplně zcela jinak? |
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 2. 6. 2016, 12:03:05
Pokud se ten script spustí vícekrát za den, pak to bude možnost B.
V takovém případě je třeba informaci o odeslání emailu někam uložit. Nejlépe do databáze. |
||
smiesek Profil |
#6 · Zasláno: 2. 6. 2016, 13:00:43
právě jestli podmínkou if při shodě datumu, aby se odeslal e-mail, lze nějak i ošetřit, aby se to odeslalo pouze jednou za den, tak byl myšlený můj dotaz
|
||
Keeehi Profil |
#7 · Zasláno: 2. 6. 2016, 13:15:41
Bez uložení takové informace ne. Tak byla myšlena moje odpověď.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0