Autor Zpráva
jtfcobra
Profil
Ahoj tvořím nový web a chtěl bych udělat dobře zabezpečný přístup a případná práva uživatelů (například neuvidí ceny ve výpisu , nebudou moc na nějaké stránky atd.) a používat nějaké šifrování?

Máte někdo zkušenost nebo rady jak nejlépe?
Fisir
Profil
Reaguji na jtfcobru:
HTTPS, password_hash(), htmlspecialchars(), escapování, …
jtfcobra
Profil
Jen jsem koukal existuji nejake frameworky....? na správu uživatelů?

Nebo jak ošetřit stránku aby se tam nedostal nikdo jiny který není uživatel ?


Nyní používám tohle ale nefuguje to dobře
<?php
//initialize the session
if (!isset($_SESSION)) {
  session_start();
}

// ** Logout the current user. **
$logoutAction = $_SERVER['PHP_SELF']."?doLogout=true";
if ((isset($_SERVER['QUERY_STRING'])) && ($_SERVER['QUERY_STRING'] != "")){
  $logoutAction .="&". htmlentities($_SERVER['QUERY_STRING']);
}

if ((isset($_GET['doLogout'])) &&($_GET['doLogout']=="true")){
  //to fully log out a visitor we need to clear the session varialbles
  $_SESSION['MM_Username'] = NULL;
  $_SESSION['MM_UserGroup'] = NULL;
  $_SESSION['PrevUrl'] = NULL;
  unset($_SESSION['MM_Username']);
  unset($_SESSION['MM_UserGroup']);
  unset($_SESSION['PrevUrl']);
    
  $logoutGoTo = "login.php";
  if ($logoutGoTo) {
    header("Location: $logoutGoTo");
    exit;
  }
}
?>
<?php
if (!isset($_SESSION)) {
  session_start();
}
$MM_authorizedUsers = "";
$MM_donotCheckaccess = "true";

// *** Restrict Access To Page: Grant or deny access to this page
function isAuthorized($strUsers, $strGroups, $UserName, $UserGroup) { 
  // For security, start by assuming the visitor is NOT authorized. 
  $isValid = False; 

  // When a visitor has logged into this site, the Session variable MM_Username set equal to their username. 
  // Therefore, we know that a user is NOT logged in if that Session variable is blank. 
  if (!empty($UserName)) { 
    // Besides being logged in, you may restrict access to only certain users based on an ID established when they login. 
    // Parse the strings into arrays. 
    $arrUsers = Explode(",", $strUsers); 
    $arrGroups = Explode(",", $strGroups); 
    if (in_array($UserName, $arrUsers)) { 
      $isValid = true; 
    } 
    // Or, you may restrict access to only certain users based on their username. 
    if (in_array($UserGroup, $arrGroups)) { 
      $isValid = true; 
    } 
    if (($strUsers == "") && true) { 
      $isValid = true; 
    } 
  } 
  return $isValid; 
}

$MM_restrictGoTo = "login.php";
if (!((isset($_SESSION['MM_Username'])) && (isAuthorized("",$MM_authorizedUsers, $_SESSION['MM_Username'], $_SESSION['MM_UserGroup'])))) {   
  $MM_qsChar = "?";
  $MM_referrer = $_SERVER['PHP_SELF'];
  if (strpos($MM_restrictGoTo, "?")) $MM_qsChar = "&";
  if (isset($_SERVER['QUERY_STRING']) && strlen($_SERVER['QUERY_STRING']) > 0) 
  $MM_referrer .= "?" . $_SERVER['QUERY_STRING'];
  $MM_restrictGoTo = $MM_restrictGoTo. $MM_qsChar . "accesscheck=" . urlencode($MM_referrer);
  header("Location: ". $MM_restrictGoTo); 
  exit;
}
?>
CZechBoY
Profil
Existuje spousta frameworků a autentizaci a autorizaci umí snad všechny.
jtfcobra
Profil
A doporučíš nějaký dobrý ?
Jan Tvrdík
Profil
jtfcobra:
Neptal ses na to nedávno?
jtfcobra
Profil
Ja neschanim cely framework jen nejak vyresit uzivatele a priority uzivatelu vis..
Jan Tvrdík
Profil
jtfcobra:
Co třeba github.com/nette/security (dokumentace v češtině)? Ale vyžaduje to znalost základů OOP.
jtfcobra
Profil
Něco menšího a jednoduchého?
Martin2
Profil *
Jednodušší než Nette už to být nemůže. Hlavně pokud chceš řešit autentizaci formou ACL (což bys u větší aplikace určitě měl). Pokud je pro tebe popis nesrozumitelný, tak bohužel nemáš dostatečné znalosti k programování na takové úrovni a raději si napřed doplň základní znalosti.
breeta
Profil
Pokud hodně jednoduché řešení:

  function auth($name, $pass) {
      if($_SERVER['PHP_AUTH_USER'] !== $name  and $_SERVER['PHP_AUTH_PW'] !== $pass  ) {
          header('WWW-Authenticate: Basic realm="Test Authentication"');
          header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
          echo "Nejsi přihlášen!";
          exit;
      }
  }

  auth('admin', 'admin');

?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <title>Auth</title>
</head>
<body>

<p>Jsi přihlášen!</p>

</body>
</html>
jtfcobra
Profil
Nechci tam rvat zbytecne framework.

Chci využít session a cokie jak mám doposud jen mne zajímalo jestli někdo nemá něco lepšího?
Martin2
Profil *
jtfcobra:
Nechci tam rvat zbytecne framework.
Nedávej tam celý framework, použij jen ten jeden modul. Nette se dá bez problémů rozebrat na prvočinitele a použít zvlášť.
jtfcobra
Profil
To znamena jak?napr?
Keeehi
Profil
jtfcobra:
To znamená, že si z celého nette projektu stáhneš jen tu část, která se týká bezpečnosti. Která to je? github.com/nette/security. Ale to už ti psal Jan Tvrdík v [#8].
CZechBoY
Profil
Stahni a nainstaluj composer.
Ve slozce s projektem: composer init && composer require nette/security
jtfcobra
Profil
Vyzkousim

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: