Autor Zpráva
Milan1236000
Profil
Zdravím,
nechápu, jak je to možné, ale na mém lokálním serveru se po zavolání skriptu:
$dnes = new DateTime("now");
echo $dnes->format('d.m.Y H:m:s');
echo " | ".date("d.m.Y H:m:s");
v obou případech zobrazí ten samý špatný čas. Např. teď je 29.5.2016 23:35 a zobrazuje se: 29.05.2016 21:05:57. Zajímavé je, že se úplně pořád zobrazuje nějaká hodina, ale hlavně vždy je tam právě pátá minuta a nějaké vteřiny. Pokaždé se tedy začnou počítat vteřiny páté minuty znovu a znovu.

Co to sak*a má být?
Zechy
Profil
Všimni si, že pro měsíc i minutu používas stejný znak - m. Minuty jsou i.
Milan1236000
Profil
Zechy:
A jo, už to vidím. Díky. :) Pořád se mi ale ten čas (teď už i datum) zobrazuje špatně. Už je 30.05.2016 0:05 a zobrazuje se 29.05.2016 22:05:45.
Používám VertrigoServ a koukám do nastavení, ale nic o nastavení času nemůžu najít.
Zechy
Profil
DateTime by měl vracet aktuální čas serveru, tudíž server má zjevně jiný čas.

V tomhle případě tedy budeš muset určit ještě časovou zónu.
Milan1236000
Profil
Zechy:
No jasně.. Musel jsem změnit časové pásmo na "Europe/Prague" v souboru php.ini. Opět díky. ;)
Teda, takový banální chyby a já si s nimi nevěděl rady.. :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0