Autor Zpráva
sirius
Profil *
Čaute
snažím sa vytvoriť generátor čísel teoreticky viem ako na to len v praxi to neviem uplatniť.
teóriu mám nasledovnú:
1. určím si rozsah čísel, z ktorých budem generovať jedno náhodné
2. vygenerované náhodné číslo si zapíšem do poľa
3. vygenerujem nové číslo a ak už sa nachádza v poli tak generujem nové ak sa tam nenachádza tak ho tam zapíšem
4. nakoniec vynulujem pole použitých číslic

<?php
$pouzite=array();
if($_POST['generuj']){
$cislo=mt_rand(1,7);
    if(!in_array($cislo,$pouzite)){
        array_push($pouzite,$cislo);}
    else{
        $cislo=mt_rand(1,7);}
        if(count($pouzite==7)){
            $pouzite=[];}
}
?>
Ďakujem za akékoľvek nakopnutie.
pcmanik
Profil
Hneď prvá odpoveď pri prvom výsledku (StackOverflow) z googlu...

Možno by bolo lepšie otázku rozviesť v širšom kontexte. O čo presne sa snažíš, resp. načo to má slúžiť?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0