Autor Zpráva
Codename47
Profil *
dobry den. potreboval by som pomoc (kedze s PHP neviem skoro ani N :-) chcel by som 2 resp. 4 funkcie:
1. aby sa premenna $skrateny_text rovnala prvym 300 znakom s premenej $cely_text
2. aby sa premenna $moj_nazov rovnala premenne $nazov po odstraneni diakritiky, zmene velkych na male pismena a zmene medzier na _
--- jednoducho, odstranenie z retazca diakritiku, zmena velkych na male pismena a nahradenie medzier na _
da sa to ??
dakujem pekne
Codename47
Tomik
Profil
$skraceny_text = substr($cely_text, 0, 300);

více zde.

Bohužel jak zmenšit písmena a odstranit diakritiku mě nic nenapadá.
Hugo
Profil
Zmenu na male pismena umi StrToLower
nahradit mezery za _ StrTr ($string,' ','_') a podobne udelas i tu diakritiku
Codename47
Profil *
Hugo
to akože mam každe diakritické znamienko napisat, aby sa prepisalo ??
vsetkko rucne ?
skutocne neexistuje v PHP ine riesenie ??
ked nie tak to uz len mozem urobit rucme, alebo tam dat este jeden input, ktory bude ako presny nazov suboru.
ale aj tak dik
Tomik
dik
Hugo
Profil
Napis to takto StrTr ($string, 'ěščřžýáíé','escrzyaie')
pyty
Profil
dobre, a da sa to urobit aj javascriptom ??
Hugo
Profil
Asi jo, ale JS je na h..., protoze je moc zavislej na nastaveni klienta, zatimco PHP je server-side
pyty
Profil
ked ano, tak ako ??
Hugo
Profil
Prevod na mala pismena je string.toLowerCase()
orezani na 300 znaku string.substring(0,300)

Na tu konverzi si z hlavy nevzpomenu, urcite to pujde pomoci regularnich vyrazu, ale IMHO ma JS primo nejakou fci podobnu StrTr v PHP. Podivej se do specifikace.
pyty
Profil
a ako premenit presny retazec ( StrTr ($string,' ','_') mi nefunguje )
myslim aby sa slovo ***** previedlo na d***l
alebo aby sa ahoj previedlo na cau ???
pyty
Profil
HA HA ja som tam npisal d e b i l a ono sa to previedlo :-)
prene nieco take :-)))
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0