Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
karlos5 Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 8. 2016, 10:14:25
Dobrý den,
rád bych se zdejších zeptal na problematiku vývoje rozsáhlého systému. Dostal jsem se jako kodér k poměrně masivnímu projektu, ve kterém je cca. 40 šablon + xy komponent, spousty SASS souborů. Bohužel nic není okomentované a v projektu se ztrácím a uvažuji o odchodu. Osobně si potrpím na dvou věcech: 1. Trochu rozumně pojmenování šablon - např. homepage.tpl, contact.tpl a pod. + komentáře v záhlaví šablony (k čemu slouží, kde se nachází). 2. To samé i SASS souborů, rozumně zdokumentované, minimálně co se jím styluje a kde. SASS jsou takové polovičaté, využíváme Bootstrap, v nich jsou však "zadrátované" pevné jednotky, paddingy, marginy atd., proměnné jsou používané jen na colorizaci, na nic jiného (nepočítám logické chyby, občas duplicitní deklarace). V hlavním SASS souboru, kde jsou includované části stránky okomentované, co k čemu slouží. Chtěl bych se tedy zeptat, jak by měl vývoj podobného řešení probíhat. Chápu, že jsou v devu lidi líní, u malého webu se dá spousta věcí snadno dohledat, u masivního to však vidím nutnost. Děkuji |
||
Kcko Profil |
karlos5:
Já jsem se dopracoval k tomuto skeletu sass-guidelin.es (7+1), který jsem pro svoje potřeby ještě trošku rozšířil a upravil. Je to osvědčená a zavedená struktura od Hugo Giraudela, což je tak trošku ikona v Sass prostředí. Celkově si pročti ty guidelines, asi Ti to dost pomůže. Moje struktura |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0