Autor Zpráva
Pávek
Profil
Ahoj,

mám velký problém s přihlášením, na starých stránkách mi tento kód fungoval a teď si dělám nové, kde jsem si koupil šablonu a musím nejprve ručně napsat adresu na odhlaseni.php a až potom se mi to povede přihlásit.

Když se takhle ručně neodhlásím, tak normálně proběhne přihlášení, napíše hlášku, že jsem se úspěšně přihlásil, i session jsou nastaveny, ale jakmile se provede přesměrování na index.php tak session zmizí..

Když se ručně odhlásím, pak jde všechno normálně a můu se přihlašovat a odhlašovat, jak potřebuji..

Druhý den mám zase stejný problém..

$mail = $_POST["mail"];
   
include "mojephp/mysql_spojit.php";/* připojení k databázi */


$heslo = $_POST["heslo"];



if($mail and $heslo)
 { 


$login = mysql_real_escape_string($mail);/* nick zadaný ve formuláři pro přihlašování */
$heslo = mysql_real_escape_string($_POST["heslo"]);/* heslo zadané ve formuláři pro přihlašování */
$md5heslo = md5($heslo);/* Pomocí funkce md5() heslo zahashujeme *//* — DOTAZ K MYSQL PRO OVĚŘENÍ PŘIHLAŠOVACÍCH DAT — */
$dotaz = mysql_query("select * from uzivatele where email = '$login' and heslo = '$md5heslo'");
$overeni = mysql_num_rows($dotaz);$row = mysql_fetch_array($dotaz);

if($overeni)
 {    
    $_SESSION['mail'] = stripslashes($login);
    $_SESSION['id'] = $row["id"];
    $_SESSION['prijmeni'] = $row["prijmeni"];
     $_SESSION['admin'] = $row["admin"];
     $_SESSION['uziv_jmeno'] = $row["uziv_jmeno"];
        if(!isset($_SESSION["cas"])) $_SESSION["cas"]=time();

 

echo "<font color='green'><b>Úspěšně jste se přihlásili</b></font>";
pcmanik
Profil
Pávek:
V kóde ti chýba session_start();
Mysql funkcie sú zastaralé a z PHP7 boli už zmazané.
Pávek
Profil
session_start(); mám na začátku, když se ručně odhlásím, tak mi to pak funguje normálně.. A session drží..

A co se teď používá?? ten první web jsem dělal někdy před 10 lety a od té doby jsem se o to moc nezajímal..
Zechy
Profil
Pávek:
mysqli, pdo, ... Nebo přímo rovnou nějaká vrstva jako dibi.
Pávek
Profil
Aha..

a je složitý tento kód přepsat do mysqli nebo je to úplně něco jinýho??

Co jsem tak brouzdal po fóru, tak se tam více-méně mění ta koncovka..
Zechy
Profil
Pávek:
Ano, moc změn oproti mysql funkcím tam není.
lionel messi
Profil
Pávek:
Co jsem tak brouzdal po fóru, tak se tam více-méně mění ta koncovka..

A dosť veľa funkcií prijíma ešte jeden povinný argument oproti mysql navyše (odkaz na spojenie).

Na rýchly začiatok odporúčam Fisirov článok: www.fisir.tk/itblog/mysql_

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: