Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Vojtik Profil |
#1 · Zasláno: 14. 9. 2016, 16:24:27
Dobrý den,
Můžete mi někdo prosím zkontrolovat kód? Učil jsem se z téhleté stránky. A ikdyž jsem to zkontroloval asi 4x, tak nemůžu přijít v čem je chyba. Sice mi emaily přicházejí, ale píše to že se email nepodařilo odeslat. mb_internal_encoding("UTF-8"); $hlaska = ''; if ($_POST) { if (isset($_POST['jmeno']) && $_POST['jmeno'] && isset($_POST['email']) && $_POST['email'] && isset($_POST['zprava']) && $_POST['zprava'] && isset($_POST['rok']) && $_POST['rok'] == date('Y')) { $hlavicka = 'From: '. $_POST['email']; $hlavicka .= "\nMIME-Version: 1.0\n"; $hlavicka .= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\n"; $adresa = 'korduliak7@seznam.cz'; $predmet = 'Nový email'; $uspech = mb_send_mail($adresa, $predmet, $_POST['zprava'], $hlavicka); if ($uspech) { $hlaska = 'Email se podařilo odeslat'; } else $hlaska = 'Email se nepodařilo odelsat'; } else $hlaska = 'Formulář není zprávně vyplněný'; } |
||
IdemeNaHavaj Profil |
#2 · Zasláno: 14. 9. 2016, 16:26:06
Ked pouzivas
{} pri if, pouzivaj ich aj pri else.
|
||
Vojtik Profil |
Aha, tak už jsem to vyřešil. díky
|
||
Časová prodleva: 20 dní
|
|||
Pavel Krátký Profil * |
#4 · Zasláno: 5. 10. 2016, 00:02:54
Omlouvám se, vlákno je sice již starší, ale tady jde - z mého pohledu a snad i pohledu DJPW - o princip.
IdemeNaHavaj: „Ked pouzivas {} pri if, pouzivaj ich aj pri else.“
Proč? Vojtik: „Aha, tak už jsem to vyřešil. díky“ A jak? Ono to totiž na první pohled svádí si myslet, že se to skutečně vyřešilo tím, že jsi poslechl radu IdemeNaHavaj a to je matoucí. A hlavně, já osobně si přeji vidět tady více dotazujících, kteří - i když si to nakonec vyřešili "sami" - se o to řešení podělí, jako takové malé "děkuji" za používání tohoto serveru. Například, teď jen hádám, ale nic jiného mě nenapadá: "Víte, přehodil jsem texty v obou větvích podmínky. Dík a čau!" Nic ve zlém :) |
||
pcmanik Profil |
#5 · Zasláno: 5. 10. 2016, 00:11:00
Pavel Krátký:
> „Ked pouzivas {} pri if, pouzivaj ich aj pri else.“
> > Proč? Ak raz používaš zátvorky pre jednoriadkové výrazy treba sa tejto konvencie držať po celý čas a nie podľa nálady, prispieva to k prehľadnosti - čitateľnosti kódu a zamedzuje to prehliadnutiu chýb. Nevyťahuj zbytočne staré vlákna ak k nim nemáš čo užitočné doplniť. Naviac v tomto prípade vyžadovať od užívateľa ako to vyriešil je absolútne zbytočné, keďže sa nejedná o nijak zaujimavý kód. |
||
Pavel Krátký Profil |
#6 · Zasláno: 5. 10. 2016, 00:24:28
pcmanik:
O tom to je, pro mě to zbytečné není a o tom, zda je či není kód zajímavý, se nehodlám přít. Souhlasím s tvou poznámkou o well-styled zápisu kódu, já jsem reagoval na to, že tohle vlákno může zavádět, například začátečníky, k tomu, aby si řekli "aha, tak ono se to vyřešilo tím, že se to uzavřelo do závorek" a to je celé. Takhle, po mém příspěvku, už to zavádět nebude :) Pokud si to někdo chtěl myslet, já mu říkám "nemysli si to, je to blbost". A v kontextu vyjadřuju přání, aby tazatelé, když už tedy nechtějí / neumí uvést řešení, třeba napsali jen něco ve stylu: "Aha, tak já už to mám (ale závorkama to nebylo)." Díky. |
||
Časová prodleva: 7 let
|
0