Autor Zpráva
Vojtik
Profil
Dobrý den,
Můžete mi někdo prosím zkontrolovat kód? Učil jsem se z téhleté stránky. A ikdyž jsem to zkontroloval asi 4x, tak nemůžu přijít v čem je chyba. Sice mi emaily přicházejí, ale píše to že se email nepodařilo odeslat.

mb_internal_encoding("UTF-8");
$hlaska = '';
   if ($_POST)
   {
       if (isset($_POST['jmeno']) && $_POST['jmeno'] &&
               isset($_POST['email']) &&  $_POST['email'] &&
               isset($_POST['zprava']) && $_POST['zprava'] &&
               isset($_POST['rok']) && $_POST['rok'] == date('Y'))
           
       {
           $hlavicka = 'From: '. $_POST['email'];
           $hlavicka .= "\nMIME-Version: 1.0\n";
           $hlavicka .= "Content-Type: text/html; charset=\"utf-8\"\n";
           $adresa = 'korduliak7@seznam.cz';
           $predmet = 'Nový email';
           $uspech = mb_send_mail($adresa, $predmet, $_POST['zprava'], $hlavicka);
           if ($uspech)
           {
               $hlaska = 'Email se podařilo odeslat';
           }
           else
               $hlaska = 'Email se nepodařilo odelsat';
       }
       else 
           $hlaska = 'Formulář není zprávně vyplněný';
   }
IdemeNaHavaj
Profil
Ked pouzivas {} pri if, pouzivaj ich aj pri else.
Vojtik
Profil
Aha, tak už jsem to vyřešil. díky
Pavel Krátký
Profil *
Omlouvám se, vlákno je sice již starší, ale tady jde - z mého pohledu a snad i pohledu DJPW - o princip.

IdemeNaHavaj:
Ked pouzivas {} pri if, pouzivaj ich aj pri else.

Proč?

Vojtik:
Aha, tak už jsem to vyřešil. díky

A jak?


Ono to totiž na první pohled svádí si myslet, že se to skutečně vyřešilo tím, že jsi poslechl radu IdemeNaHavaj a to je matoucí. A hlavně, já osobně si přeji vidět tady více dotazujících, kteří - i když si to nakonec vyřešili "sami" - se o to řešení podělí, jako takové malé "děkuji" za používání tohoto serveru. Například, teď jen hádám, ale nic jiného mě nenapadá:

"Víte, přehodil jsem texty v obou větvích podmínky. Dík a čau!"

Nic ve zlém :)
pcmanik
Profil
Pavel Krátký:
„Ked pouzivas {} pri if, pouzivaj ich aj pri else.“
>
Proč?
Ak raz používaš zátvorky pre jednoriadkové výrazy treba sa tejto konvencie držať po celý čas a nie podľa nálady, prispieva to k prehľadnosti - čitateľnosti kódu a zamedzuje to prehliadnutiu chýb.

Nevyťahuj zbytočne staré vlákna ak k nim nemáš čo užitočné doplniť. Naviac v tomto prípade vyžadovať od užívateľa ako to vyriešil je absolútne zbytočné, keďže sa nejedná o nijak zaujimavý kód.
Pavel Krátký
Profil
pcmanik:
O tom to je, pro mě to zbytečné není a o tom, zda je či není kód zajímavý, se nehodlám přít. Souhlasím s tvou poznámkou o well-styled zápisu kódu, já jsem reagoval na to, že tohle vlákno může zavádět, například začátečníky, k tomu, aby si řekli "aha, tak ono se to vyřešilo tím, že se to uzavřelo do závorek" a to je celé. Takhle, po mém příspěvku, už to zavádět nebude :)

Pokud si to někdo chtěl myslet, já mu říkám "nemysli si to, je to blbost".

A v kontextu vyjadřuju přání, aby tazatelé, když už tedy nechtějí / neumí uvést řešení, třeba napsali jen něco ve stylu: "Aha, tak já už to mám (ale závorkama to nebylo)."

Díky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: