Autor Zpráva
opsidiam
Profil
dobry den, potreboval by som pomoct s jednou vecou
potrebujem nacitat 1 riadok v mysql ale podla velkosti cisla
napriklad mam v stlpci "odosat"

| Odoslat |
---------------------------------------------------------
Riadok 1 | 15 |
---------------------------------------------------------
Riadok 2 | 11 |

a aby nacitalo podla zadania. Zadanie by bolo 14 a aby nacitavalo len cisla ktore su mensie ako "14"
mam tento kod
        $query2="SELECT * FROM cakaren WHERE odosat < '14' LIMIT 1";

        $result2=mysql_query($query2, $spojeni) or die ("Spojenie s databázou bolo neúspešné1");
        
        $num_rows=mysql_num_rows($result2);

        while ($rw2=mysql_fetch_array($result2)){

        $odosielatel=$rw2["odosielatel"];


        }
nightfish
Profil
Nevidím ve tvém příspěvku žádný otazník, takže: na co že se vlastně ptáš?
Mimochodem #1: v tom uvedeném kódu ti chybí připojení k databázi (mysql_connect).
Mimochodem #2: rozšíření, které poskytuje funkce mysql_ bylo z PHP 7.0 odebráno, takže je vhodné používat buď mysqli_ nebo PDO - podrobný popis např. v článku od Fisira.
opsidiam
Profil
Pouzivam php5 a otazka znie (ako nacitat riadok z db ale aby vypisalo len ten riadok ktory splna poziadavku. Pryklad vissie)
pcmanik
Profil
opsidiam:
Veď si to urobil už nie? Čo po nás chceš?
opsidiam
Profil
nefunguje to a neviem preco, furt to zoberie aj tie co nechcem,
chcem cisla od 14 menej, a furt mi to tam da aj 15 a neviem preco
Kajman
Profil
A måte to uložené jako čísla nebo jako varchar? A do podmíbky také dávejte číslo a ne řetězec.
Lonanek
Profil
opsidiam:
1. Existuje v tabulce sloupec odosat? Nebo je to jen překlep zde v kódu?
2. LIMIT 1 způsobí výpis právě jednoho záznamu, splňující podmínku WHERE, je tedy zbytečné následně vše zpracovávat pomocí cyklu WHILE.
opsidiam
Profil
aha ten preklep som si ani nevšimol :D super, funguje, ďakujem pekne za pomoc chlapci :D

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0