Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Nuimi Profil |
#1 · Zasláno: 31. 10. 2016, 19:42:02
Potreboval bych aby se mi kazdou urcenou chvili ulozilo neco do databaze.
TOhle me napadlo var myVar = setInterval(myTimer, 1000); function myTimer() { <?php $uprav=$db->query("UPDATE hra SET score='<script>cislo</script>' WHERE jmeno_u = '".$_SESSION['username']."'"); ?> } je to blbost, ale mate nekdo jiny napad |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 31. 10. 2016, 19:50:52
Ale řekl bych, že ho nepotřebuješ, jen jdeš na problém ze špatné strany. Ty nepotřebuješ každou chvíli něco updatovat. Tobě to přeci určitě stačí vědět v okamžik, kdy o to uživatel znovu požádá. Tedy má-li se třeba určitá hodnota v určitém sloupci každou vteřinu zvětšit o deset, tak to není potřeba dělat stále dokola. Ale až při dalším pozadavku, který přijde od uživatele třeba za 7 vteřin, tak tu hodnotu zvětšit rovnou o 70. |
||
Nuimi Profil |
#3 · Zasláno: 31. 10. 2016, 20:15:46
Jde o to že já to potřebuju ukládat automaticky po určitou dobu, protože by kdykoli mohl nastat okamžik kdy to spadne a navíc uživatel nedělá žádné požadavky, vše se děje tak nějak zvláštně a já nevím kam jinam bych to mohl vložit
Navíc zde je stále ten okamžik kdy musím uložit do databáze hodnotu která je v js a ne v PHP |
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 31. 10. 2016, 23:04:07
Nuimi:
„protože by kdykoli mohl nastat okamžik kdy to spadne“ To si mám představit jak? „Navíc zde je stále ten okamžik kdy musím uložit do databáze hodnotu která je v js a ne v PHP“ Takže jde o nějakou hru, která je vytvořená v javascriptu a uživatel zůstává pořád na jedné stránce. A ty chceš každou vteřinu ukládat jeho skóre. Je to tak? V tom případě bys měl vědět, že existuje spousta dalších uložišť, možná vhodnějších. Záleží ma situaci. Nicméně k původnímu problému, hodnotu z JS do PHP dostaneš AJAXem. Když popíšeš více, o jaký typ hry jde, budeme ti schopní lépe poradit. Jak moc je real-time? Multiplayer? Kdo a kdy má vidět skóre? Je důležité rozesílat ostatním skóre v průběhu hry, nebo je důležité jen to konečné? Dá se hra zastavit? Může se po znovuotevření prohlížeče pokračovat tam kde se skončilo? Jde v té hře o čas? No prostě čím více o tom napíšeš, tím lépe. |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0