Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
lokix Profil |
Zdravím všechny na fóru,
měl bych pro někoho asi jednoduchý dotaz, ale potřebuji kvůli importu do Pohody (účetnictví) importovat nové produkty. Bohužel Pohoda má vlastní xml šablonu a zdroj - xml od výrobce je pevně / jinak daný. str_replace a podobné není řešení. Četl jsem něco o XSL Transformation což vypadalo jako možné řešení jen bych to případně potřeboval dovysvětlit či poradit rychlé / vhodné řešení. Jde mi primárně o to ze zdrojového xml vytáhnout pouze některé věci a transformací vytvořit nové xml s již novou struktůrou a vybranými daty. Za jakýkoliv podnět či reakci děkuju a přeju hezký zbytek dne. |
||
mckay Profil |
#2 · Zasláno: 8. 11. 2016, 16:14:02
lokix:
Nemusí-li to být napsané v PHP (předpokládám, že jde o případ, kdy účel světí prostředky), osobně bych zvolil cestu pythonu a xml.etree.ElementTree. Kdysi jsem v tom dělal projekt do školy, který převáděl xml do DDL/DML skriptu, přičemž sám s pythonem nemám v podstatě žádné zkušenosti a byl jsem za pár hodin hotový, což bych přisuzoval tomu, jak snadno se v pythonu tyhle úkoly založené na přeformátování dat, atp. dělají. S XSL Transformací nemám dostatečné zkušenosti, abych mohl radit, snad se najde někdo, kdo má. |
||
nightfish Profil |
#3 · Zasláno: 8. 11. 2016, 16:59:03
U takto obecně zadaného problémů těžko poradit konkrétně. Napadají mě dvě možnosti řešení:
1) napsat to v PHP - např. s využitím SimpleXML 2) pokud je ta transformace mezi formáty triviální a nepotřebuji k ní načítat data odjinud (např. z databáze), tak bych si prostudoval XSLT |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0