Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Legopanacek Profil |
#1 · Zasláno: 22. 11. 2016, 13:29:16
Ahoj všichni. Právě dělám jeden web pro jedno květinářství a potřebuji, aby pokaždé když si člověk objedná jednu kytici (majitel obchodu to tak chce) tak se odeslal mail majiteli. Používám tedy funkci
mail() . Zde je můj zdroják:
<?php $email = "email@example.cz"; $from_email = $_POST['email']; $obsah = $_POST['obsah']; $headers = 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL; $headers .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL; $headers .= 'Content-Type: text/plain; charset=utf-8' . PHP_EOL; $headers .= "Reply-To: $from_name <$from_email>" . PHP_EOL; $headers .= "From: $from_name <$from_email>" . PHP_EOL; if (mail($email, $obsah, $headers, "-f $from_email")){ echo('Yes'); } else { echo('Nope'); } ?> email@example.cz jsem měl zaměněný za svůj) i když jsou všechna pole vyplněná.
Děkuji za pomoc. |
||
Hando Profil |
#2 · Zasláno: 22. 11. 2016, 14:03:13
Ahoj.
bool mail ( string $to , string $subject , string $message [, string $additional_headers [, string $additional_parameters ]] ) Co zkusit funkci uvést do tohoto tvaru? Nevidím tam předmět... |
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
Legopanacek Profil |
#3 · Zasláno: 27. 11. 2016, 11:00:24
dobrá tedy, vše je teď nastaveno podle php.net manuálu a já se chci zeptat, jestli potřebuji nastavit něco na svém hostingu? (pořád nefunguje)
|
||
pcmanik Profil |
Legopanacek:
Vypisuje to nejakú chybovú hlášku? Nedostávaš email do spamu? Skúšal si poslať úplne primitívny email - mail('tvoj@mail.com', 'Predmet', 'Sprava'); ? Ak ani to nefunguje, tak je pravdepodobne zablokovaná funkcia mail na tvojom hostingu. Emaily budeš musieť odosielať cez SMTP. |
||
Legopanacek Profil |
žádná chybová hláška...
jednoduchou zprávu jsem zkusil, nefunguje. přes SMTP? |
||
TomášK Profil |
#6 · Zasláno: 27. 11. 2016, 13:02:16
Nenastavuj hlavičku 'From:' na e-mail, který ti někdo zadá ve formuláři, jinak ten e-mail často skončí ve spamu. Nemůžeš jen tak odeslat e-mail a tvářit se, že odešel z cizí adresy. Ale pokud neprojde onen příklad uvedený výš, je problém ještě i jinde.
|
||
Časová prodleva: 8 let
|
0