Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
seky728 Profil |
#1 · Zasláno: 28. 11. 2016, 18:08:55
Ahojte,
Potřeboval bych moct, řekněme, že mám formulář na jakýsi článek (název, popis a 3 obrázky), poté jednu tabulku v databázi jménem: prispevky (id, nazev, popis, id_uzivatele) a druhou tabulku s nazvem obrazky: (id, adresa_obrazku, id_prispevku), obrázky ukládám do složky (to teď neřeším). A problém je v tom, že potřebuji aby se při odeslání zapsalo správné id z 1. tabulky (příspěvky) do 2. tabulky (obrazky). $dotaz="INSERT INTO prispevky(datum_pridani, nazev, popis, id_uzivatel) VALUES (CURRENT_TIMESTAMP, '{$_POST["nazev"]}', '{$_POST["popis"]}', '{$_SESSION["id"]}')"; if (mysqli_query($spojeni,$dotaz) && imagejpeg($img,$adresa,85) && imagejpeg($img2,$adresa2,85) && imagejpeg($img3,$adresa3,85)) { echo "Příspěvek byl přidán"; } else {echo"Příspěvek se nepovedlo přidat, zkus to prosím znovu.";} } } Pomocí tohoto zapíšu první dotaz a uložím obrázky do složky. Nemohl by jste mě někdo alespoň nasměrovat? Googlim už pár dní a nic. Předem děkuji za odpověď. |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 28. 11. 2016, 18:21:59
Podivej se na funkci LAST_INSERT_ID
|
||
seky728 Profil |
Taps:
bohužel mi to nefunguje příkaz mám takto: INSERT INTO `sport_clanky` (`id`, `datum_pridani`, `nazev`, `popis`, `id_uzivatel`) VALUES (NULL, CURRENT_TIMESTAMP, 'fdsfa', 'afdsfdas', '1'); INSERT INTO `sport_clanky_obrazky` (`id`, `adresa`, `id_sport_clanky`) VALUES (NULL, 'afdfds', 'select LAST_INSERT_ID();'); ještě doplním: Id mám jako autoincrement |
||
pcmanik Profil |
#4 · Zasláno: 28. 11. 2016, 20:37:59
seky728:
Nie do SQL, ale funkciu v PHP. |
||
seky728 Profil |
#5 · Zasláno: 29. 11. 2016, 08:44:23
pcmanik:
Aha.. dobře, v průběhu týdne se na tu funkci kouknu pořádně, každopádně moc děkuji za nasměrování. |
||
seky728 Profil |
#6 · Zasláno: 29. 11. 2016, 10:17:19
Už to funguje... moc děkuji za pomoc :)
|
||
Časová prodleva: 8 let
|
0