Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Dandys2012 Profil * |
#1 · Zasláno: 27. 12. 2016, 14:57:27
Zdravím..
nevím si rady, jak načíst xml soubor, který nemá strukturu XML, ale je to jen text.. konkrétně kurz EURa.. viz: czk.fxexchangerate.com/eur.xml Potřeboval bych ten text uvnitř převézt do php řetězce (dál si z toho vytáhnu pouze hodnotu eura.. to zvládnu..ale jak to načíst?) Věděl by někdo? Zkoušel jsem i fopen, fread, ale to mi taky nešlo.. nikdy jsem ze soubory moc nepracoval. |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 27. 12. 2016, 15:06:28
Zkus funkci file_get_contents
|
||
Dandys2012 Profil * |
Paráda, díky !
Našel jsem nejlepší spůsob a to takhle: echo file_get_contents("http://czk.fxexchangerate.com/eur.xml"); if(!function_exists('file_get_contents')){ function file_get_contents($filename, $use_include_path = 0){ $fp = fopen($filename, "r", $use_include_path); $file = ''; while(!feof($fp)){ $file .= fread($fp, 1024); } fclose($fp); return $file; } } A funguje. |
||
Joker Profil |
#4 · Zasláno: 28. 12. 2016, 11:43:17
Dandys2012:
„nevím si rady, jak načíst xml soubor, který nemá strukturu XML, ale je to jen text“ Tohle jsem úplně nepochopil, protože XML soubor je tak nějak z definice vždycky XML. Ten odkázaný příklad je taky XML. Ale zjevně rada od [#2] Taps vedla k řešení. Ale je k něčemu dobrá ta náhražka funkce file_get_contents pro případ její neexistence (v kódu ř. 3 a dál)? Funkci file_get_contents obsahují i (dnes už) prehistorické verze PHP a nevyžaduje žádné dodatečné knihovny. Takže není moc pravděpodobné, že by nefungovalo file_get_contents a zároveň fungovalo fopen. Kromě toho tak, jak je to uvedené, to stejně fungovat nebude, volání by muselo být až za definicí té náhražky. Já osobně bych nechal jen řádek 1 a zbytek smazal. |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0