Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Persy Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 12. 2016, 15:00:48
Zdravím,
rád bych se zeptal, mám následující kód: <?php foreach ($kurz_cas as $key => $value) { if($kurz_hodiny[$key] == $v['hodiny'] and $kurz_den[$key] == 1){ ?> <h4><?php echo zkratit($kurz_nazev[$key],20);?></h4> <?php } } ?> Dá se udělat z podobného zápisu funkce, něco ve smyslu: function vypisKurzy($kurzy, $hodina, $den) S tím ale, že v proměnné $kurzy budu předávat hodnoty v array? Díky moc za radu |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 28. 12. 2016, 15:33:32
Persy:
„Dá se udělat z podobného zápisu funkce“ Ano dá. Protože ale ani z tvého popisu ani z kódu se nedá moc poznat co to má dělat, tak více se momentálně poradit nedá. |
||
Persy Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 12. 2016, 15:46:22
Keeehi:
Mám několik polí, např. $kurz_cas[], $kurz_hodiny[], $kurz_den[] apod. a potřebuji vždy vypsat kurzy pro daný den a hodinu, tzn. aktuálně musím pro každý den vypsat následující zápis 7x: <?php foreach ($kurz_cas as $key => $value) { if($kurz_hodiny[$key] == $v['hodiny'] and $kurz_den[$key] == 1){ ?> <h4><?php echo zkratit($kurz_nazev[$key],20);?></h4> <?php } } ?> Kde měním "$kurz_den[$key] == " na: 2,3,4, ... Proto bych potřeboval udělat funkci, která mi vypíše vždy tyto kurzy. Snad jsem to napsal srozumitelně :) Díky |
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 28. 12. 2016, 15:54:43
Persy:
Už je to o něco lepší, ale jistý si pořád nejsem. Takže zkusím: function vypisKurzy($kurz_cas, $kurz_hodiny, $v, $kurz_den, $kurz_nazev, $den) { foreach ($kurz_cas as $key => $value) { if($kurz_hodiny[$key] == $v['hodiny'] and $kurz_den[$key] == $den){ echo "<h4>".zkratit($kurz_nazev[$key], 20)."</h4>"; } } } Celé je to ale takové špinavé a ošklivé. Proč nemáš jedno vícerozměrné pole? Pokud to používáš jen pro zobrazení nějakého rozvrhu, pak by to asi byla ideální varianta. |
||
Taps Profil |
#5 · Zasláno: 28. 12. 2016, 15:56:02
Persy:
a nemůžeš udělat jedno vícerozměrné pole? |
||
Persy Profil * |
#6 · Zasláno: 28. 12. 2016, 16:04:31
Asi úplně nechápu, jak to myslíte? Aktuálně se vypíšu všechny data z db do pole:
while($v = mysqli_fetch_array($sql)) { $kurz_den[] = $v['den']; $kurz_cas[] = $v['cas']; ... } Pokud je vhodnější řešení, rád se nechám inspirovat. Díky moc! |
||
Taps Profil |
#7 · Zasláno: 28. 12. 2016, 16:21:02
Persy:
třeba nějak takto <? while($v = mysqli_fetch_array($sql)) { $kurz_den[] = array[ 'den' => $v['den'], 'cas' => $v['cas']]; } ?> |
||
Persy Profil * |
Taps:
Super, díky moc. A v tuhle chvíli to mohu do funkce použít jak? Ještě jednou díky! Nic, už to mám :) function vypisKurzy($kurzy, $den) { foreach ($kurzy as $key => $value) { if($kurzy[$key]['den'] == 1){ echo $kurzy[$key]['nazev']; } } } |
||
Časová prodleva: 4 roky
|
0