Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kleciss Profil |
#1 · Zasláno: 30. 12. 2016, 18:24:46
Dobrý den, mám dotaz zda mi někdo neporadí s vypsáním informace podle data a času.
Rád bych si udělal program, který mi bude zobrazovat 4 jména, které si každý nový měsíc přidám do kódu podle data a času. Prostě že bych si předem napsal např. na každé datum jiné jméno např. 1.1. 2017 Jan Novák 2.2. 2016 Jan Mráček a že by mi to automaticky vypisovalo podle toho co bych zadal. Snad mne někdo chápe. Děkuji za pomoc |
||
Tomášeek Profil |
#2 · Zasláno: 30. 12. 2016, 19:28:06
Kleciss:
Sice nevím, k čemu to bude dobré (pravý důvod znáš jen ty), ale budiž. Datum je v PHP ve funkci date , vzhledem k tomu, že jména budeš mít uložená asi v databázi, bude tě zajímat SQL funkce NOW() .
Ještě tě upozorním, že formát data, který jsi zde uvedl, je nejen nepraktický, ale víceméně špatný. |
||
Kleciss Profil |
#3 · Zasláno: 30. 12. 2016, 20:04:11
Jsem u dobrovolných hasičů a máme tam na každý den rozdělené služby (kdy a kdo musí vyjet). Máme to napsané složitě v tabulce na papíře, takže než to člověk vyhledá tak uběhne nějaký ten čas, o který můžeme dřív vyjet k události. Máme na stanici obrazovku s internetem, kde by se daní lidé co mají službu mohli zobrazovat takže by bylo jednoduše vidět kdo má službu a kdo musí k události vyjet. Takže se snažím napsat nějaký kód, který by mi vypsal čtyři jména na obrazovku. Vždy máme služby rozdělené měsíc předem takže bych ty lidi např. do databáze naházel a potom by si jen php nebo něco vytáhlo z té databáze kdo má v ten den službu.
|
||
Tomášeek Profil |
#4 · Zasláno: 30. 12. 2016, 20:27:41
Kleciss:
A problém je tedy v té realizaci kde přesně? Uložení do databáze - INSERT (ať už z formuláře, nebo přímým dotazem např. v PHPMyAdminu) Čtení hodnot z databáze - SELECT s podmínkou na dnešní den nebo aktuální měsíc (ten je ohraničen 1. a posledním dnem) Vypsání hodnot - cyklus (typicky while ) a výpis jmen
|
||
Chro. Profil |
#5 · Zasláno: 31. 12. 2016, 05:05:21
Asi nejjednodušší bude pro tvé účely a úroveň znalostí (nic osobního) si zapisovat služby do textového souboru sluzby.txt přesně v tomto formátu, každý den na nový řádek
31.12.2016,Jméno Přijmení,další,další,další 1.1.2017,Jméno Přijmení,další,další,další 2.1.2017,Jméno Přijmení,další,další,další a vypisovat info pomocí PHP skriptu v HTML souboru (někde mezi tagy <body> a </body>), pojmenovaném např. sluzby.php <h2>Dnes mají službu</h2> <?php date_default_timezone_set('Europe/Prague'); $akt_datum = date('j.n.Y'); if (file_exists('sluzby.txt')) { $radky = file('sluzby.txt', FILE_IGNORE_NEW_LINES | FILE_SKIP_EMPTY_LINES); $info = 'Údaje pro dnešní den nenalezeny.'; foreach ($radky as $radek) { $polozky = explode(',', $radek); if ($akt_datum === trim($polozky[0])) { unset($polozky[0]); $info = implode('<br>', $polozky); break; } } } else { $info = 'Soubor sluzby.txt nenalezen.'; } echo '<b>'.$akt_datum.'</b><br>'.$info; ?> |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Kleciss Profil |
Děkuji moc! Ze souboru sluzby.txt asi nemohu udělat sluzby.html abych mohl upravit písmo atd že?
Nebo alespoň do scriptu zadat ještě krom řádků sloupce. |
||
Keeehi Profil |
#7 · Zasláno: 3. 1. 2017, 01:55:13
Kleciss:
Je úplně jedno, jak se ten soubor jmenuje. Může se klidně jmenovat sluzby.bflmpsvz . Html tagy do něj klidně psát můžeš. I když mnohem lepší by bylo nechat ty tagy vypsat PHP a v tom souboru mít jen čistá data. Bude se to lépe editovat, než když k tomu budeš mít i html bordel.
|
||
Časová prodleva: 6 let
|
0