Autor Zpráva
piiiiiiiip
Profil
Dobrý den. Potřeboval bych prosím poradit jak se dělá join v nette(vypsat data z jedné tabulky k datům druhé tabulky kde se schoduje proměnná). V čistym php to umím bez problému ale v tom nette to nedávám. Zkoušel jsem si to vygooglovat ale bohužel neúspěšně.
Kcko
Profil
piiiiiiiip:
JOIN v nette se dělá uplně stejně, můžeš použít query viz doc.nette.org/cs/2.4/database nebo pomocí tečkové notace
Proč se neptáš na oficiálním fóru?
piiiiiiiip
Profil
Na to selection jsem už koukal a vůbec nevím co s tím.
To vytáhnu data z první tabulky takto?
$selection = $context->table(self::DATA_TABLE);
A kde vezmu data z té druhé?
Kcko
Profil
piiiiiiiip:
Přečti si to ještě tak 10x a když to nepochopíš (ani si to nevyzkoušíš na struktuře tabulek, které jsou v dokumentaci), tak se můžeš zeptat na fóru (tam ale dostaneš obdobnou odpověď asi), a pak si zaplat školení.
Pak už jedině doporučím opustit Nette, jelikož to není tvůj první dotaz k základním věcem, které jsou jasně popsány v dokumentaci, ke kterým existují tutoriály a příklady ke stažení.
piiiiiiiip
Profil
A kde jsou ty příklady ke stažení?
Kcko
Profil
Nejradši bych Ti napsal tam kde končí záda, jsi liný jako prase, nebo abnormálně nepozorný.

Když Ti nestačí API ani dokumentace, tady máš další užitečné linky plné různých návodů a balíčků, všechno najdeš na webu NETTE!

componette.com
github.com/nette
pla.nette.org/cs
github.com/nette/examples
piiiiiiiip
Profil
Z toho to nepochopím. Potřebuju to vysvětlit krok za krokem.
Kcko
Profil
piiiiiiiip:
Tak si zaplat školení. David Grudl ho nabízí.

www.skoleniphp.cz/skoleni-nette-vyvoj-webovych-aplikaci
Na nette fóru Ti někdo jistě nabídne školení jenom pro Tebe a i levněji, snaž se trochu.
piiiiiiiip
Profil
Tak to budu muset vymyslet tak aby to join nepotřebovalo. Já si nemůžu dovolit takhle vyhazovat peníze kvuly koníčku.
Tomášeek
Profil
piiiiiiiip:
Tak to budu muset vymyslet tak aby to join nepotřebovalo
Heh :-)

Peníze kvůli koníčku vyhazovat nemusíš, ale pochopit psaný text, hezky, jasně a zřetelně popsaný, bys zvládnout mohl. Jinak si myslím, že kvůli koníčku, kde nechápeš ani psaný text, je škoda vyhazovat nejen peníze, ale i volný čas.
piiiiiiiip
Profil
Tomášeek:
Já mám takový dívný způsob učení, jakmile to někde nenajdu polopatě tak to nedám xD ale jak se mi to jednou povede tak už je to pohoda.
piiiiiiiip
Profil
To selection patří do presenteru že? Jak to udělám v modelu?


Už jsem na to přišel.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: