Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Adam16 Profil |
#1 · Zasláno: 1. 2. 2017, 10:50:08
Zdravím, potreboval by som poradit. Mam taký problém pri vypise z databázy. V jednom skripte sa mi do DB zapíše dátum a čas. Často sa mi stane že mám v DB pod jedným datumom zapisanychch viac časov. Napr. 1.1.2017 a časy su 7:00, 10:00, 15:00 adt. Ja potrebujem vypisat podla dátumu všetky časy. Mne stále vypiše iba ten posledný. Skúšal som to týmito spôsobmi ale nefuguje mi ani jeden. Aj som googlil a nič som nenašiel. Neviete mi niekto poradit?
$datum = $_POST['datum']; $vysledok = mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); $vysledok = mysql_query("SELECT * FROM db WHERE datum='$datum'"); $info = mysql_fetch_array($vysledok); $cas = $info['cas']; echo $cas; $datum = $_POST['datum']; $vysledok = mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); $vysledok = mysql_query("SELECT * FROM db WHERE datum='$datum'"); while ($info = mysql_fetch_array($vysledok)) { $cas = $info['cas']; } echo $cas; |
||
juriad_ Profil * |
#2 · Zasláno: 1. 2. 2017, 10:59:10
$datum = $_POST['datum']; $vysledok = mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); $vysledok = mysql_query("SELECT * FROM db WHERE datum='$datum'"); while ($info = mysql_fetch_array($vysledok)) { $cas = $info['cas']; echo $cas; // přesunut do smyčky, aby se vypsal pokaždé } |
||
mckay Profil |
#3 · Zasláno: 1. 2. 2017, 11:43:55
Adam16:
Já jen dodám, že za předpokladu, že uvádíte celý kód, tak vzhledem k tomu, že ono $datum berete z $_POST , doporučil bych navíc zvážit nějakou lehkou ochranu/kontrolu toho, že přijatá data v POST jsou opravdu taková, jaká očekáváte a že se je někdo nepokusil upravit.
Možností jak se tomu bránit je více: například použití tzv. prepared statements, popřípadě kontrola, že obsah $_POST['datum'] je přesně v takovém formátu v jakém chcete (tzn. žádné extra znaky navíc, nebo v neočekávaných místech atp.). Více na toto téma v angličtině.
|
||
Časová prodleva: 6 let
|
0