Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mysak9 Profil |
#1 · Zasláno: 2. 2. 2017, 12:11:08
Zdravím, potřeboval bych od Vás poradit. Začínám s PHP, OOP. Knížky/manuály na webu atd.
Chtěl bych se zeptat, jestli pokračovat v učení čistého OOP, nebo jestli když mám základy chápu to tak začít s nette a tam se vše doučit podrobněji s tím? Dříve sem dělal ve škole v C, ale jen základy, takže se do toho v podstatě pouštím od nuly :) Baví mě to, jen potřebuji trochu navést jakým směrem se vydat, aby bylo vše k něčemu užitečné. Díky všem za názor :) |
||
mckay Profil |
#2 · Zasláno: 2. 2. 2017, 12:30:41
mysak9:
„Chtěl bych se zeptat, jestli pokračovat v učení čistého OOP, nebo jestli když mám základy chápu to tak začít s nette a tam se vše doučit podrobněji s tím?“ Ze zkušenosti si dovolím tvrdit, že vždy je lepší po pochopení základů se pustit do vody a plavat. Kromě toho, že tak dostanete rovnou zkušenost s frameworkem ve kterém se chcete ve finále asi naučit pracovat, naučíte se u toho řešit problémy, což je vůbec k nezaplacení, pokud chcete být dobrým programátorem. „Baví mě to, jen potřebuji trochu navést jakým směrem se vydat, aby bylo vše k něčemu užitečné.“ Zvolte si nějaký cíl a získávejte zkušenosti potřebné k jeho dosažení. Většina z nás asi začínala tím, že si chtěla napsat vlastní co nejvíce modulární CMSko. |
||
mysak9 Profil |
#3 · Zasláno: 2. 2. 2017, 13:17:49
Jasný CMSkem jsem začal bez nette v OOP, takže možná o to bude trochu lehčí to začít v nette.
Určitě díky za názor, zkusím tedy spíše přejít čistě na nette. Ještě se zeptám, ohledně práce s db. Prozatím jsem měl svoje db spojení, které bylo tak trochu jednoduché a nepředpokládal bych, že bude dostačující pro širší práci. Vím, že nette má v sobě i nette/database pro práci s db, ale díval jsem se, že hodně lidí spíše využívá spojení nette/dibi. Dibi se mi celkem libí, vypadá velmi jednoduše, ale dá se z něj pochytit dostatek, abych pak dokázal využit i při složitějších projektech? |
||
Kcko Profil |
#4 · Zasláno: 2. 2. 2017, 13:50:54
mysak9:
Kde jste to viděl, že hodně lidí používá Dibi ve spojení s Nette? Já nikoho takového neznám. Bud se používá Nette Database nebo Doctrina. |
||
mysak9 Profil |
#5 · Zasláno: 2. 2. 2017, 15:30:14
Kcko:
Našel jsem na netu pár CMSek v nette, ale ve spojení s Dibi. Spíše jsem zvolil špatné slovo "hodně", ale mělo být, že jsem takové projekty našel :) |
||
Kcko Profil |
#6 · Zasláno: 2. 2. 2017, 15:53:47
mysak9:
To asi ano, DIBI jsem taky kdysi používal, rozhodně je to příjemná databázová nadstavba, ale ted už jsem si zvykl na Nette database (psát čisté SQL dotazy by se mi už nechtělo). Můžeš zkusit obojí, ale NDB určitě vyhraje ;-) |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0