Autor Zpráva
dawe27
Profil
Zdravím, mám databázi s uživateli "user" a v ní sloupce id,login,pass a member kde u member zapisuji hodnoty 1(potvrzen uživatel) a 0(nepotvrzen) a potřeboval bych vytvořit podmínku (když je uživatel přihlášen a member=1)
    if( !session_id() ) session_start();
    if($_SESSION['login']!="" and $_SESSION['member'] =1){
        ?>
        <div class='menu_member'>
            obsah pro cleny
        </div>
        <?
    }

přihlášení mi funguje ale nevím jak správně zapsat tu podmínku že je uživatel potvrzeny, neporadil by mi někdo jak to má být správně? Děkuji.
Lonanek
Profil
   if($_SESSION['login'] != "" AND $_SESSION['member'] == 1){

= - přiřazení;
== - porovnání (shoda);
=== - přesná shoda.
IdemeNaHavaj
Profil
daj dve rovnasa kde mas session member
dawe27
Profil
pořád to nejde, nejspíš tam má být místo session member něco jiného, dlouho jsem s PhP nedělal tak už přesně nevím jak to funguje ale potřebuji aby se ten sloupec member porovnal v databázi u přihlášeného uživatele, napadlo mě klasicky vytáhnout data akorat nevím jak to udělat pro právě přihlašeného uživatele, viz řádek dole.
$dotaz = mysql_query("select * from user where login = PŘIHLAŠENÝ...
Lonanek
Profil
No a jak a čím tedy plníte SESSION? Předpokládal jsem, že hodnoty tam již máte.
dawe27
Profil
To právě potřebuji zjistit jak je tam dostat...
Lonanek
Profil
A jak to tedy máte nyní? Čím jste se inspiroval?
Jednoduché přihlášení.
pcmanik
Profil
Lonanek:
Odkazovať na zastaralé kódy (mysql funkcie) a nesprávne ošetrovanie chýb (ich potláčanie @) naozaj začiatočníkovy nepomôže.
Lonanek
Profil
pcmanik:
Jako základní osnova a způsob použití to lze použít. Četl jste i Upozornění na konci stránky?
V době, kdy jsem tento skript psal (prosinec 2013) byl aktuální. Z důvodu, že skript už není nejaktuálnější, chci Vás upozornit, že:

používat hashování pomocí MD5 je již zastaralé
používat rozšíření mysql_ je již zastaralé – doporučuji mysqli_
by bylo dobré uživatelské vstupy ošetřovat před XSS útoky (článek).
Samozřejmě není problém, tento typ přihlašování používat. Jen je dobré, abyste to věděli.

Bohužel z útržku kódů, které zde tazatel předložil, není zřejmé co je špatně a čím přesně se potýká.
dawe27
Profil
naposledy jak jsem dělal php tak to bylo možná v tom roce 2013, od té doby jsem vývoj PhP nesledoval, teť potřebují aktualizovat stránky, vím že je to zastaralé ale pro moje účely stačí, už jsem nejspíš přišel na způsob jak to vyřešit,vyzkouším a popřípadě zde napíšu dotaz. Prozatím děkuji za odpovědi.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: