Autor Zpráva
robbie
Profil
Ahoj, da se prosim nekde testovat online php, css a html zaroven? Abych nemusel instalovat Xammp na Linux. Dekuji za radu

Moderátor Alphard: Změněn původní název „Testovani html a php a css online“ a přesunuto z kategorie PHP.
Davex
Profil
Ano, říká se tomu webhosting.
robbie
Profil
Davex:
Ja mel spis na mysli neco jako toto: phptester.net

abych rovnou zadal napr. takovyto kod: ...a vyhodilo mi to graficky vystup

<TABLE>
<?
for ($radek=1; $radek<=10; $radek++):
  echo "<TR>";
  for ($sloupec=1; $sloupec<=10; $sloupec++):
    echo "<TD>".$radek*$sloupec."</TD>";          //jako aby si clovek nejak mohl predstavit, co udela napr. tato cast kodu
  endfor;
  echo "</TR>";
endfor;
?>
</TABLE>
Hando
Profil
A v čem je problém? Výše uvedený odkaz html a css umí v (možná) omezené míře také, jen tedy ne úplně pohodlně. :)

robbie:
Abych nemusel instalovat Xammp na Linux.
No, to je vpravdě ten nejjednodušší způsob (tedy pod Windows určitě a pod Linuxem jistě taky). Pokud to myslíš s webtvorbou vážněji, tak se tomu nevyhneš. Rozhodně je jednodušší provádět úpravy na localhostu, než něco někam kopírovat atd.

Mimochodem, short tagy v php (<? ), to není dobrý návyk. Pokud píšeš něco vnořeného (viz ty dva for cykly), tak bych doporučil používat {}.
robbie
Profil
Dobre tedy ,tak diky za rady a nakonec to na ten localhost nahraju.


...a poradi nekdo rozumny a funkcni navod, jak Xampp stahnout , napr tady:
www.linux.website21.cz/navody/serverove-sluzby/webovy-server-apache-a-lamp/instalace-a-nastaveni-xampp-pro-gnu-linux

je sice pekny navod, akorad zde uvedou ze se stahne tar soubor ale on se stahne soubor tupu .run a tak ste skoncili a co dal, ze??
Kdyz uz nekdo dava navody, tak kdyby byly funkcni, chjo:(
TomášK.
Profil *
robbie:
Opravdu máš Linux? Nechceš spíš WAMP (totéž pro Windows)? Pokud ano, jako distribuci?
robbie
Profil
Pekne instalcni video zde: www.youtube.com/watch?v=cJYLKMk855E
TomášK.
Profil *
Způsob instalance popsaný v tom videu není moc vhodný. Na linuxu je rozumné instalovat věci z repozitářů, je-li to možné (a skoro vždy ano). Dobré návody, jak nainstalovat LAMP na ubuntu jsou třeba tu:

howtoubuntu.org/how-to-install-lamp-on-ubuntu
www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-linux-apache-mysql-php-lamp-stack-on-ubuntu-14-04
robbie
Profil
diky, ale tohle mi to vyhodi, kdyz instaluji PHP, nejaka rada? co delam spatne?

sudo apt-get install php5 libapache2-mod-php5
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Package libapache2-mod-php5 is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source

Package php5 is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source

E: Package 'php5' has no installation candidate
E: Package 'libapache2-mod-php5' has no installation candidate
Davex
Profil
robbie:
Nenapsal jsi jakou verzi distribuce používáš, takže si tipnu, že to bude něco novějšího jako třeba Ubuntu 16.04, kde už je místo PHP 5 nové PHP 7 a je tedy zapotřebí instalovat balík php, který nainstaluje potřebné základní balíčky.
Jan Rippl
Profil
robbie:
Protože patrně není povolen zdroj Universe (lze povolit v Synaptic, nebo editací souboru /etc/apt/sources.list).
robbie
Profil
ano jedna se o Ubuntu 16.04, presne tak....

tak jsem nainstaloval toto: sudo apt-get install php7.0 php7.0-fpm php7.0-mysql -y

jde mi jen o jednoduchou vec, chci otestovat na localhostu testovaci php file,
1. v jakem programu muzu napr. test.php vytvorit
2. kam tento php soubor ulozit? kdyz ulozim do var/www/ tak mi to pise permission denied
3. a jak tento soubor spustit v prohlizeci?

Dekuji, snad mi nekdo tyto 3 jednoduche otazky zodpovi..
IdemeNaHavaj
Profil
1. v akomkolvek poznamkovom bloku alebo editore.
2. prihkasuj sa ako root do ftp s portom 22, potom nahraj do var/www subor test.php
3. otvor si v prehliadaci http://IP_SEREVERA/test.php

IP servera zistis napriklad cez ifconfig, ak to nepojde tak /sbin/ifconfig
robbie
Profil
IdemeNaHavaj:
Moc se omlouvam, sem v Linuxu novy a tak se chci optat, .
Jak se prihlasit: 2. prihlasuj sa ako root do ftp s portom 22, potom nahraj do var/www subor test.php
-tento bodmoc nechapu. Dekuji
TomášK
Profil
IdemeNaHavaj patrně nečetl zbytek vlákna a přehlédl, že to děláš na localhostu.

Viz www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-install-linux-apache-mysql-php-lamp-stack-on-ubuntu-14-04#step-4-test-php-processing-on-your-web-server, konkrétně

1) 2) sudo nano /var/www/html/info.php
sudo říká, že se má příkaz provést s právy administrátora
nano je jednoduchý textový editor. V systému budou i hezčí, tenhle jen pro jednoduchost
3) localhost/info.php
robbie
Profil
TomášK:
Tome dky moc za radu, ale zkusil sem to podle navodu, co jsi mi dal link. Zjistil jsem Server's Public IP Address ale, kdyz ji zadam pak do adresniho radku

podle tohoto your_server_IP_address

navodu tak se vubec nic nestane ackoliv sem pred tim nainstaloval Apache podle tohoto kodu

sudo apt-get install apache2

To znamena, ze se Apache nenainstaloval, ze? Jako je to fakt tak tezke na Linuxu nastavit takovou pitomost jako je localni testovani PHP ?
DIkec
Keeehi
Profil
robbie:
Zjistil jsem Server's Public IP Address
Je velmi nepravděpodobné, že by tvůj počítač měl veřejnou IP adresu. Jednak u většiny poskytovatelů je to příplatková služba a i kdyby jsi ji náhodu měl, tak jelikož máš v domácnosti pravděpodobně i router, měl by tu veřejnou IP adresu on a ne tvůj počítač. Musel by jsi na něm nastavit forwarding na tvůj počítač.

Můžeš použít IP adresu co máš lokálně v síti. Ovšem nejdříve bys ji musel zjistit a taky se může v čase měnit. Existuje tedy IP adresa, která na tvém počítači vždy ukazuje na tvůj počítač a je úplně jedno v jaké síti jseš (pokud vůbec v nějaké) a jaká je její konfigurace. Tou kouzelnou adresou je 127.0.0.1

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0