Autor Zpráva
Leo3
Profil
Ahojte, da sa z localhostu poslat sprava cez php mailovy formular? Pouzivam EasyPHP.
Po odoslani spravy pise: "mail(): Failed to connect to mailserver at "127.0.0.1" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set()."

V php.ini je nastavene:
SMTP = 127.0.0.1
; php.net/smtp-port
smtp_port = 25

; For Win32 only.
; php.net/sendmail-from
;sendmail_from = me@example.com

Chcel by som poslat spravu z jedneho mailu na iny mail. Da sa to z localhostu? Ci to treba dat stranku realne na webhosting a tak vyskusat?
ArdaGamesTV
Profil
použil bych php mailer viz. github.com/PHPMailer/PHPMailer
rafej
Profil
Nejsi náhodou na Windows?
Tam si musíš nainstalovat na localhost vlastní poštovní server nebo odesílat pomocí SMTP serveru tvého poskytovatele připojení k internetu (v poslední době většinou zakázané).
Leo3
Profil
Ano, som na Windowse. Pouzil som PHPmailer. Celkom pekne je to tu vysvetlene.
Len narazil som na problem, ze som sa nevedel prihlasit do ziadnej mailovej schranky cez SMTP. Neslo to v prehliadaci, neslo to v Mozilla Thunderbird, neslo to nikde.

No a potom som zistil ze free webhosting, ktory pouzivam, by som si musel zaplatit na to aby som vyuzival funkcny formular. Tak som spravil formular ktory sa len tvari ze funguje. Realne nic neodosiela. :)
Keeehi
Profil
Leo3:
A co kdyby jsi si data z formuláře ukládal do souboru nebo databáze? Nemusel bys nic platit a mohl by sis to stále přečíst.
Leo3
Profil
To je dobry napad. Paci sa mi. To ma nenapadlo. Ked budem mat viac casu tak skusim zapisovat "spravy" z formulara do suboru. Bude tam potom treba asi aj nejako obmedzit velkost suboru. Nech ma pripadny utocnik, mozno nejaky bot nezahlti.
Keeehi
Profil
Leo3:
Bude tam potom treba asi aj nejako obmedzit velkost suboru.
No, stát se to může. Ale taky nemusí. Osobně bych to řešil až pokud by takový problém nastal.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: