Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Getty Profil * |
#1 · Zasláno: 9. 3. 2017, 13:25:08
Zdravím,
rád bych se zeptal, jak pracujete s jednoduchými a dvojitými uvozovky? Jde mi o to, že aktuálně pracuji na projektu, kde ukládám string, kde je jsou občsa jednoduché a občas dvojité uvozovky. Tyto hodnoty mám uloženy v databázi a často tyto hodnoty porovnávám, tzn. že ve formuláři odešlu string s uvozovky a porovnávám oproti DB, zda se tam přesně takový výraz nachází. Jak s tím nejlépe pracovat? První co jsem udělal, bylo že jsem ve formulář upravit: value=' ', ale nově se mi právě stalo, že v tom stringu bývají i jednoduché uvozovky. Díky |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 9. 3. 2017, 14:34:30
Getty:
Pokud tu hodnotu potřebuješ vypsat do toho formuláře do value, pak uvozovky převeď na entity <input value=""test"> . Pokud ne, pak je to úplně jedno.
|
||
Joker Profil |
#3 · Zasláno: 9. 3. 2017, 15:03:25
Getty:
Technická poznámka: Uvozovky (množné číslo), jedna uvozovka - vzor žena, práce s uvozovkami. Já osobně používám prostě to, co je v dané situaci praktičtější. Přitom ale je důležité vědět, že ty zápisy nejsou úplně ekvivalentní! V řetězci v uvozovkách se expandují proměnné a různé speciální znaky, viz php.net/manual/en/language.types.string.php#language.types.string.syntax.double V řetězci v apostrofech jsou jediné speciální sekvence: \' pro apostrof a \\ pro zpětné lomítko.
Čili např.: $pocet = 4; echo "A) Měla babka \n$pocet jabka\n"; echo 'B) Měla babka \n$pocet jabka\n'; Výsledek bude: A) Měla babka 4 jabka B) Měla babka \n$pocet jabka\n |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0