Autor Zpráva
Getty
Profil *
Zdravím,

rád bych se zeptal, jak pracujete s jednoduchými a dvojitými uvozovky? Jde mi o to, že aktuálně pracuji na projektu, kde ukládám string, kde je jsou občsa jednoduché a občas dvojité uvozovky. Tyto hodnoty mám uloženy v databázi a často tyto hodnoty porovnávám, tzn. že ve formuláři odešlu string s uvozovky a porovnávám oproti DB, zda se tam přesně takový výraz nachází.

Jak s tím nejlépe pracovat? První co jsem udělal, bylo že jsem ve formulář upravit: value=' ', ale nově se mi právě stalo, že v tom stringu bývají i jednoduché uvozovky.

Díky
Keeehi
Getty:
Pokud tu hodnotu potřebuješ vypsat do toho formuláře do value, pak uvozovky převeď na entity <input value="&quot;test">. Pokud ne, pak je to úplně jedno.
Joker
Getty:
Technická poznámka: Uvozovky (množné číslo), jedna uvozovka - vzor žena, práce s uvozovkami.

Já osobně používám prostě to, co je v dané situaci praktičtější.
Přitom ale je důležité vědět, že ty zápisy nejsou úplně ekvivalentní!

V řetězci v uvozovkách se expandují proměnné a různé speciální znaky, viz php.net/manual/en/language.types.string.php#language.types.string.syntax.double
V řetězci v apostrofech jsou jediné speciální sekvence: \' pro apostrof a \\ pro zpětné lomítko.

Čili např.:
$pocet = 4;
echo "A) Měla babka \n$pocet jabka\n";
echo 'B) Měla babka \n$pocet jabka\n';

Výsledek bude:
A) Měla babka
4 jabka
B) Měla babka \n$pocet jabka\n

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0