Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Martin Joneš Profil |
#1 · Zasláno: 18. 3. 2017, 18:34:26
Dobrý den. Tak, jak kód je, tak funguje. Já si z toho chci ale udělat funkce, který pak vyvolám a tím ušetřím počet řádků v souborech. Funkce si jen dám do index.php a pak je budu vyvolávat v mojich templatových souborech. Funkci jsem si zakomentoval, takže si zakomentování odmyslete a odkomentovaný to bohužel nefunguje. Nevíte někdo proč? Global scope jsem všem potřebným proměnným dal v obou funkcích.
Obrázek |
||
Davex Profil |
#2 · Zasláno: 18. 3. 2017, 18:59:08
Martin Joneš:
„Global scope jsem všem potřebným proměnným dal v obou funkcích.“ Opravdu? Nebylo by správnější na global zapomenout a naučit se používat argumenty funkcí?
|
||
Martin Joneš Profil |
Davex:
Ne, zapomněl jsem na proměnnou $db. Já si ríkal, že kdybych tam měl chybu, že by mi vypsalo alespoň něco... Tím, že to nevypsalo nic mi pak ťuklo do hlavy, jestli to má vůbec přístup k databázi. Každopádně díky. |
||
Časová prodleva: 7 dní
|
|||
milous Profil |
#4 · Zasláno: 25. 3. 2017, 15:10:14
Martin Joneš:
> Davex: > Ne, zapomněl jsem na proměnnou $db. Davex má pravdu, global je celkem zlo a jak bude aplikace bobtnat, tak to bude čím dál tím náročnější a horší udržovat. Zkus si přečíst něco o Dependency Injection. Např. na github.com/nette/di najdeš třídu (di container), který ti usnadní práci s předáváním závislostí (musel bys přejít ale z funkcí na objektové programování) |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0