Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
seky728 Profil |
#1 · Zasláno: 20. 3. 2017, 20:24:45
Ahojte, potřebuji nutně vyřešit odesílání emailu (ověření účtu uživatele), stačí aby mi to šlo doma.... Bohužel to nejde :D nečekaně...
Používám Wamp server. Na webu jsem se dočetl že aby to fungovalo musí se stáhnout nějaký falešný emailový server a wamp nakonfigurovat v php.ini . Nebylo by možné například se přihlásit prostřednictví php k seznam.cz na email a odtamtud to posílat? Díky za odpověď :) |
||
milous Profil |
#2 · Zasláno: 20. 3. 2017, 20:42:49
ano, můžeš to posílat např. přes seznam. Kdybys nevěděl jak, tak zkus např. api.nette.org/2.4/Nette.Mail.SmtpMailer.html
|
||
seky728 Profil |
#3 · Zasláno: 20. 3. 2017, 22:01:45
milous:
Aha, tak děkuji moc, zítra to vyzkouším. Teď tomu akorát vůbec ale vůbec nerozumím ... :Ď bohužel ... Chápu dobře že vlastně doplním jen tu _construct? A prosimtě mohl by jsi mi ještě napsat v jakém to má být pořadí nějak se v tom nemohu vyznat ... :( + Jestli k tomu něco potřebuji.. nějakou knihovnu nebo něco... Moc děkuji za odpověď a za rady :) |
||
milous Profil |
#4 · Zasláno: 21. 3. 2017, 18:26:05
měl jsem spíš poslat odkaz na github.com/nette/mail, tam je to lépe popsaný. Lepší řešení je nainstalovat to přes composer - pokud nevíš co to je, tak si stáhni "Clone or Download". Problém může být ještě ve verzi PHP, pokud používáš starší (5.3), tak zkus github.com/nette/mail/tree/v2.3, jinak lépe novější verzi.
1$mailer = new Nette\Mail\SmtpMailer(array( $mailer = new Nette\Mail\SmtpMailer(array(
'host' => 'smtp.gmail.com',
'username' => 'john@gmail.com',
'password' => '*****',
'secure' => 'ssl',
));
$mailer->send($mail); |
||
smitka Profil |
#5 · Zasláno: 21. 3. 2017, 19:08:03
Univerzální odpovědí na posílání mailů v PHP je github.com/PHPMailer/PHPMailer (oproti nette není třeba řešit závislosti).
Pro poslání emailu je dále třeba SMTP server. Lze použít ten na seznamu napoveda.seznam.cz/cz/email/imap-pop3-smtp, pro testy pak lze použít vlastní. Pokud není třeba posílat maily na jiné PC, je možné použít papercut.codeplex.com - ten pouze zobrazuje přijaté maily v jeho rozhraní. Pokud mají být maily dostupné i z jiných PC v síti, tak je potřeba plnohodnotný server - z klikacích třeba www.hmailserver.com, případně rozjet SMTP server na NAS serveru (pokud je k dispozici). Pokud by to mělo posílat maily i do internetu, tak je třeba použít již existující službu (třeba ten seznam), protože z domácí sítě se většinou nepodaří nastavit vše potřebné, aby maily nepadaly do spamu. |
||
seky728 Profil |
smitka
Nějak jsem to stáhl a přidal, ale vypisuje to 2 chyby 1. SMTP connect() failed. 2. Mailer Error: SMTP connect() failed. Myslím si že to mám nastavené tak jak má být, server doma používám wamp a na přidělený na webu jsem to ještě poslat nezkoušel, nemohl by být třeba problém v tom wampu? Nebo nějaká jiná rada? Moc děkuji za pomoc :) |
||
smitka Profil |
#7 · Zasláno: 23. 3. 2017, 08:54:41
Cca takto:
1require "class.phpmailer.php"; require "class.phpmailer.php";
$mail = new PHPMailer();
$mail->IsSMTP();
$mail->Host = "adresa smtp serveru";
$mail->SMTPAuth = true;
$mail->Username = "jmeno";
$mail->Password = "heslo";
$mail->From = "adresa@odesilatele";
$mail->FromName = "Jmeno Odesilatele";
$mail->Subject = "Predmet";
$mail->CharSet = "UTF-8";
$mail->Body = "Zprava";
if(!$mail->Send()) {
echo "Odesilani se nezdarilo: " . $mail->ErrorInfo;
} |
||
seky728 Profil |
smitka:
Dobře radoval jsem se předčasně, jako joo funguje to ale po odeslání to na dané stránce vypíše ohromné množství textu. Prosim vás jak ten výpis zablokuji? |
||
seky728 Profil |
#9 · Zasláno: 23. 3. 2017, 17:33:30
seky728:
> smitka: > Dobře radoval jsem se předčasně, jako joo funguje to ale po odeslání to na dané stránce vypíše ohromné množství textu. > Prosim vás jak ten výpis zablokuji? |
||
Keeehi Profil |
#10 · Zasláno: 23. 3. 2017, 18:45:13
V [#7] téměř žádný výpis není. Jen v případě chyby. Takže buď nastala chyba, což je divné když píšeš že se email odeslal, nebo jsi ke kódu něco přidal.
|
||
Časová prodleva: 11 dní
|
|||
seky728 Profil |
Omlouvám se byl jsem delší dobu mimo... Rekapitulace: mám problém s PHPMailerem z GitHubu, email se odešle a vypíše to dlouhou hlášku, která prostě na webu překáží :)
a to je toto: SERVER -> CLIENT: 220 2.0.0 Seznam SMTP server waiting for your HELO/EHLO CLIENT -> SERVER: EHLO localhost SERVER -> CLIENT: 250-Email.Seznam.cz - Email zdarma na cely zivot ESMTP250-AUTH LOGIN PLAIN250-8BITMIME250-PIPELINING250-SIZE 26000000250-ENHANCEDSTATUSCODES250-STARTTLS250 X-SZNEXTENSIONS .... CLIENT -> SERVER: DATA SERVER -> CLIENT: 354 Enter message, ending with <CRLF>.<CRLF> CLIENT -> SERVER: Date: Mon, 3 Apr 2017 18:37:43 +0200 CLIENT -> SERVER: To: lsecky@seznam.cz CLIENT -> SERVER: From: First <zdravyStylMatProj@seznam.cz> CLIENT -> SERVER: Reply-To: Last <zdravyStylMatProj@seznam.cz> CLIENT -> SERVER: Subject: =?iso-8859-2?Q?Zdrav=FD_styl,_ov=EC=F8en=ED_emailu?= CLIENT -> SERVER: Message-ID: <f489a3db7de14578786c2ce15ccee0f1@localhost> CLIENT -> SERVER: X-Mailer: PHPMailer 5.2.23 (github.com/PHPMailer/PHPMailer) CLIENT -> SERVER: MIME-Version: 1.0 CLIENT -> SERVER: Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2 CLIENT -> SERVER: Content-Transfer-Encoding: 8bit CLIENT -> SERVER: CLIENT -> SERVER: CLIENT -> SERVER: . SERVER -> CLIENT: 250 2.0.0 Mail 1031108356 queued for delivery in session 4a4900000009. CLIENT -> SERVER: QUIT SERVER -> CLIENT: 221 2.0.0 Thanks for your visit, have a nice day. Message sent! Otázka zní... jak to prosím váš zablokovat? děkuji za odpovědi :) A ke kódu jsem nic nepřidával, jen jsem dopsal konfiguraci (stmp klient, heslo, jméno atd...) |
||
juriad_ Profil * |
#12 · Zasláno: 3. 4. 2017, 18:51:00
Nenastavuješ náhodou nějaký debug nebo nevypiseješ errory, i když nejsou?
Nepomůže toto? $mail->SMTPDebug = false; $mail->SMTPDebug = false; |
||
seky728 Profil |
#13 · Zasláno: 3. 4. 2017, 19:12:34
juriad:
Ano nastavoval. Dobře díky :) bylo to tím :) |
||
Časová prodleva: 8 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0