Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 12. 2005, 20:08:40
Mám problém. Nainštaloval som si Apache, PHP 5.X, MySql na windows. Všetko funguje, okrem toho, že PHP nehlási chyby. Neviete mi niekto pomôcť? Dakujem.
|
||
FantomX1 Profil |
#2 · Zasláno: 23. 12. 2005, 20:56:46
skus na zaciaktu skript zapnut, teda napisat funkciu error_reporting("E_ALL"); a ak to nepojde tak to bude celkom iste aj v php.ini, otvor si v php.ini, mozno je v systemovom adresari, mozno v adresari php, ci servera, to je jedno, daj si to vyhladat, otvor si ho a daj v nom vyhladat error_reporting a tam nastav error_reporting=E_ALL;
|
||
xixli Profil |
#3 · Zasláno: 23. 12. 2005, 21:46:44
FantomX1>
nedáva sa error_reporting("E_ALL"); ale error_reporting(E_ALL); - je to o dosť iné :-) zatiaľ čo to prvé dá vlastne error_reporting(0) to druhé dá myslím error_reporting(2068) Anonymní> skús si v php.ini nájsť direktívu display_errors, a nastav ju na On |
||
Meldo Profil |
#4 · Zasláno: 24. 12. 2005, 00:27:22
modifikuj ale subor, ktorý je v windows adresáry. lebo ked zmeníš iba ten co je v php adresáry tak sa nic nezmení.
|
||
FantomX1 Profil |
#5 · Zasláno: 24. 12. 2005, 08:04:26
To meldo: No to zalezi myslim aj od toho, ze kde vsade ten subor ma, ak ho ma len v php adresari, tak ho bude potrebne modifikovat tam, ak ho ma ale aj v systemovom adresari, tak ten ma asi prednost.
|
||
Anonymní Profil * |
#6 · Zasláno: 24. 12. 2005, 13:57:31
vyriešené.
v php.ini som zmenil display_errors = Off na display_errors = On |
||
Meldo Profil |
#7 · Zasláno: 24. 12. 2005, 14:37:30
FantomX1
systemovy adresar ma urcite prednost. Lebo sa mi raz stalo ze som chcel nieco upravovat v php.ini a ani za nič som nevedel prist na to, preco to nejde. Potom som zistil ze som upravoval subor v php adresary a nie v systeme win. |
||
Časová prodleva: 1 měsíc
|
|||
Metju Profil |
#8 · Zasláno: 7. 2. 2006, 07:35:33
Základ je mať jeden php.ini a vedieť kde ;)
|
||
krteczek Profil |
#9 · Zasláno: 7. 2. 2006, 15:44:00
ve c:\windows\php.ini je třeba editovat položku
error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_STRICT na error_reporting = E_ALL tím se ti budou vypisovat hlášky krteczek |
||
FantomX1 Profil |
#10 · Zasláno: 8. 2. 2006, 07:35:56 · Upravil/a: FantomX1
Ano, defaultne sa cesta k php.ini suborom vyhladava v systemovej premennej systemu Windows.
V premennej s nazvom PATH. A kedze premenna WINDIR je v tejto premennej PATH obsiahnuta, vyhladava sa to aj v systemovom adresari WINDOWSU, kedze premenna WINDIR obsahuje prave cestu k nemu. Takze to moze byt "WINNT" ci "WINDOWS" alebo cokolvek ineho co si clovek nastavi pri instalacii. Ak chcete vidiet hodnoty premennych PATH a WINDIR zapnite si prikazovy riadok systemu DOS. Start-spustit-command. A napiste echo %PATH% odriadkujte a echo %WINDIR% odriadkujte enterom. php.ini subor sa vyhladava v tychto adresaroch: 1.Tam kde php bezi (modul, CGI ci CLI) takze ak mate apache server a spustate php pomocou modulu, tak v pracovnom adresari serveru Apache\bin\. V pripade CGI a CLI sa hlada v adresari kde sa php.exe nachadza. 2.V cestach zapisanych v systemovej premennej PATH. Meni sa to v subore autoexec.bat a funguje len po restarte. Cesty sa oddeluju navzajom od seba bodkociarkou (ala strednikom). Napriklad riadok zo suboru autoexec.bat: SET PATH=%PATH%; C:\php Tym ze tam priradime aj tu premennu %PATH% zarucime ze sa ostatne cesty v nej nevymazu, ale priradia k ceste C:\php, teda tam mozme mat nieco ako C:\Windows; C:\Windows\System a tym priradenim tam dostaneme aj C:\php. 3.Cestu k php.ini suboru mozeme explicitne nastavit v subore httpd.conf v conf adresari serveru apache direktivou napr.: PHPIniDir="C:/" v tomto pripade by sa subor php.ini musel nachadzat v C:\. Pozor na to ze v konfiguracnom subore serveru apache sa musia vsetky cesty zapisovat v UNIXOVOM style takze nie spatnymi lomitkami, ale lomitkami tradicnymi /. Inak by danu cestu nenaslo. Ja som to tiez tak nastavil, a potom som mal neuveritelne velke problemy najst chybu. V PHP my.ini subore sa cesty mozu pisat normalne ako vo Windowse. 4.V registry zazname HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\PHP\IniFilePath 5.Ako enviromentalnu premennu PHPRC. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0