Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
34111 Profil |
Ahoj všem,
pro zpracování e-mailové komunikace používám PHPMailer. Za boha nejsem schopen dosáhnout toho, aby se české znaky zobrazily korektně. Veškeré háčky a čárky jsou v odeslaném e-mailu správně. Zdroják píšu v NetBeans pod Mac OS. Čeština se nezobrazí v žádném e-mailovém klientu - od seznamu až po Mail.... <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"> </head> <?php require("../plugins/phpmailer/_lib/class.phpmailer.php"); // voláme súbor $mail = new PHPMailer(); //instancia PHPMaileru $mail->Charset = "utf-8"; $mail->From = "neco@neco.cz"; $mail->FromName = "Google"; $mail->AddAddress("abc@seznam.cz"); $mail->WordWrap = 50; $mail->IsHTML(true); $mail->Subject = "Předmět"; $mail->Body = "ščřžýáíé"; $mail->AltBody = "Chyba"; if(!$mail->Send()) { echo "OK"; echo "Chyba: " . $mail->ErrorInfo; exit; } echo "OK"; ?> |
||
34111 Profil |
#2 · Zasláno: 12. 5. 2017, 19:27:41
Vyřešeno jest. Pokud by to tu někoho zajímalo, (mám chuť rozkopat klávesnici i všechno kolem, protože jsem ztratil 2 hodiny času), řešení je opravdu "úžasné":
Celý problém je na řádku 13 - $mail->Charset - aby to fungovalo, tak se změní písmeno s na velké, takže: $mail->CharSet. Jako že to je case sensitive jsem věděl, ale tohle je absolutně na pěst. |
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 12. 5. 2017, 21:18:27
V tom případě bych doporučil začít používat nějaké IDE. Ty dokážou napovídat jména metod, atributů atp. Takže by se ti toto nastalo.
|
||
Časová prodleva: 7 let
|
0