Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
midlan Profil |
#1 · Zasláno: 20. 5. 2017, 21:36:44
Ahoj, sháním PHP cache/úložiště. Data musí zůstat po vypnutí serveru nakešovaná, tedy cache se musí průběžně flushovat do databáze/souboru. Očekávám cca 100kB dat pod cca deseti tisíci klíči, tedy 1GB dat. V budoucnu objem průběžně trochu poroste. Jako úložiště preferuji spíše disk, případně databázi, ale nesmělo by ji to příliš vytěžovat.
Přístup předpokládám klasicky <?php $cache = new Cache('name'); if($cache->get($key) === null) { $cache->set($key, 'hodnota 100kB'); } $data = $cache->get($key); |
||
Keeehi Profil |
midlan:
„Data musí zůstat po vypnutí serveru nakešovaná“ Keš ale však slouží pro zrychlení, ne pro ukládání dat. A ze samotné její podstaty, programu nesmí vadit, když se z ní smažou data. Můžeš nám vysvětlit, jak to tedy myslíš? Existují keše, které se perzistují na disk a po restartu dokáží obnovit svůj stav podle posledního uloženého stavu. Takže většina keše se obnoví. Vždy tam ale budou chybět záznamy vzniklé od posledního uložení. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
midlan Profil |
#3 · Zasláno: 24. 5. 2017, 10:19:56
Ano přesně tak jsem to myslel. Ztráta záznamu programu vadit nebude, data si dokáže získat znovu. Ale už jsem to vyřešil, naprogramoval jsem vlastní cache, která data perzistuje na disk a při běhu drží v paměti.
|
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 24. 5. 2017, 11:03:26
Já bych v tom případě zvolil redis.
|
||
Časová prodleva: 6 let
|
0