Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
raddimm.xx Profil |
#1 · Zasláno: 20. 6. 2017, 09:28:43
Prosím o radu podle intervalu a blogu pana vrány se snažím rozchodit struktury dle "traverzovani kolem stromu"
function rebuildTree($parent, $left) { $right = $left+1; $result = mysql_query("SELECT id, name FROM struktura WHERE parentid=".$parent); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { $right = rebuild_tree($row['id'], $right); //echo "<br>$row[name]-$parent // inforowid ($row[id]) // right ($right)"; } mysql_query("UPDATE struktura SET lft=".$left.", rgt=".$right." WHERE id=".$parent); return $right+1; } Call to undefined function rebuild_tree() in line 25 Mám jen první uzel (polozku) - když ho vytvořím kolik ma byt rgt a lft? 0,0? Myslel jsem si že výše uvedená fce právě tyto položky přepočítá. například když jsem měl původně jen parentid |
||
Kcko Profil |
#2 · Zasláno: 20. 6. 2017, 10:24:37
Funkci máš nadefinovanou jako
rebuildTree a v cyklu voláš rebuild_tree
Jsi si jist, že se chceš pouštět do nečeho tak složitého jako je traverzování kolem stromu, když nejsi schopen pochopit základní error? Tohle by Ti nestačilo? lab.rjwebdesign.cz/dbmenu/pg.php (lab.rjwebdesign.cz/dbmenu/source.phps; lab.rjwebdesign.cz/dbmenu/dump.txt) Případně ještě jednodušší lab.rjwebdesign.cz/dbmenu/simple-tree-my-menu.php (lab.rjwebdesign.cz/dbmenu/simple-tree-my-menu.phps) |
||
raddimm.xx Profil |
to jsem udělal chybu když jstem to tady psal :) protože jsem dával dva různé skripty pro zjednodušení
Nicméně děkuji za cenné tipy. Možné ještě jednou navedení. Chtěl jsem si ke stormu přiřadit URL adresy id1 - name: Položka 1 - url:polozka id2 - name: SubPoložka - url: polozka/subpolozka atd Nemůžu přijít na nějakou metodu jak všechny URl přemapovat směrem dolů, aby kdyžzměnim nazev v level 1 položka, aby se upravil i url adresa u subpolozky |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0