Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
jakre Profil |
Zdravím,
nedaří se mi přijít na to, jak upravit přiložený kód tak, aby se dle vstupujících hodnot upravovaly také zvýrazněné části proměnných. Zkoušel jsem použít něco ve smyslu $maxRows = $maxRows.''.$row; , což bohužel u proměnných zřejmě nefunguje.
$maxRowsA = 16; $maxRowsB = 16; $maxRowsC = 10; $maxRowsD = 10; $maxRowsE = 8; foreach (array(A, B, C, D, E) as &$row) { $dbRows = getAllRows($conn, $row); $maxRows = $maxRowsA; $availableSeats = $availableSeatsA; if($dbRows >= $maxRows) { $errorSeatsA = 'disabled'; $seatsA = $dbRows.'/'.$maxRows; } else { $availableSeats = $maxRows - $dbRows; $seatsA = $dbRows.'/'.$maxRows.' – '.$availableSeats.' remaining'; } } |
||
Rfilip Profil |
#2 · Zasláno: 1. 9. 2017, 17:48:30
Z těch proměnných kde máš písmeno si udělej pole třeba z tech 5 $maxRowsX bude pole $maxRows o 5 prvcích kde klíč bude písmeno a hodnota to číslo. Pak v tom cyklu můžeš k hodnotám přistupovat přes $maxRows[$row]
|
||
jakre Profil |
#3 · Zasláno: 1. 9. 2017, 19:37:36
Rfilip:
Děkuji, to mě vůbec nenapadlo. Přikládám ukázku integrace polí. $maxRows = array('A' => 16, 'B' => 2, 'C' => 2, 'D' => 2, 'E' => 8); foreach (array('A', 'B', 'C', 'D', 'E') as &$row) { $dbRows = getAllRows($conn, $row); if($dbRows >= $maxRows[$row]) { $errorSeats[$row] = 'disabled'; $seats[$row] = $dbRows.'/'.$maxRows[$row]; } else { $availableSeats[$row] = $maxRows[$row] - $dbRows; $seats[$row] = $dbRows.'/'.$maxRows[$row].' – '.$availableSeats[$row].' remaining'; } } Například k hodnotě $availableSeatsX nyní přistupuji proměnnou $availableSeats[X] .
|
||
Časová prodleva: 6 let
|
0