Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kopi Profil |
#1 · Zasláno: 1. 9. 2017, 19:11:39
Zdravím,
mám sql dotaz přes dvě tabulky - ten funguje. $query = "SELECT id_auta,doba_financovani,najezd, min(basic) as basic, a.* FROM `operak_osobni_auta` o JOIN `osobni_auta` a ON (a.motor = '2.0') and (a.stav = 'aktivni')"; $result = mysqli_query($conn,$query); Žádný takový záznam v db ale není, ale vyhazuje to ve všech sloupcích tabulky NULL. Ikdyž pak ověřuju if(mysqli_num_rows($result)) { while($row = mysqli_fetch_assoc($result) { ... kod } } žádný záznam v tabulce není, ale mysqli_num_rows to pustí jako, že existuje jeden řádek, ale hodnoty v něm jsou NULL. Jak mám ošetřit, aby když jsou hodnoty NULL, se nic nezobrazilo? Díky |
||
Keeehi Profil |
kopi:
„mám sql dotaz přes dvě tabulky - ten funguje“ Ale máš ho špatně. Za ON mají být sloupce z jedné tabulky které se mají mapovat na sloupce z druhé tabulky (přibližně o.id_auta = a.id ). Ty podmínky které tam teď máš mají být až ve WHERE.
|
||
kopi Profil |
#3 · Zasláno: 1. 9. 2017, 20:06:46
a joooo... díky, tohle jsem uplně přehlídnul.
|
||
kopi Profil |
#4 · Zasláno: 2. 9. 2017, 00:06:08
ale pořád tam mám ty hodnoty NULL a mysqli_num_rows mi vrací, že existuje 1 jeden řádek, ale s NULL hodnotami.
|
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 2. 9. 2017, 00:54:57
Pokud to máš správně, celý řádek jen s NULL hodnotami by tam být neměl. Takže to asi stále není správně. Jak to vypadá teď?
|
||
kopi Profil |
#6 · Zasláno: 2. 9. 2017, 01:21:03
SELECT id_auta,doba_financovani,najezd, min(basic) as basic, a.* FROM `operak_osobni_auta` o JOIN `osobni_auta` a ON `id_auta` = `id` WHERE (a.motor = '2.0') and (a.stav = 'aktivni') původně jsem tam měl ON id_auta = a.id , ale to mi phpMyadmin hází chybí neznámý sloupec a.id
|
||
TomášK Profil |
#7 · Zasláno: 2. 9. 2017, 06:47:00
Pokud implicitně groupuješ, což se děje implicitně kvůli použití MIN, tak MySQL vždy vrátí právě jeden řádek.
|
||
kopi Profil |
#8 · Zasláno: 2. 9. 2017, 20:06:03
TomášK:
mám to bez GROUP BY |
||
Michales Profil |
#9 · Zasláno: 2. 9. 2017, 20:40:33
kopi:
což se děje implicitně kvůli použití MIN |
||