Autor Zpráva
kopi
Profil
Mám formulář a jeho hodnoty odesílám přes get. ve formuláři mám selecty a do <option> načítám hodnoty z db.

<form action='stranka.php' method='GET'>
 <select name="doba">
    <option value=""></option>
                         
        <?
        // VÝPIS počet měsíců
        $query_model = "SELECT stav,doba_najmu FROM osobni_auta WHERE stav='aktivni' GROUP BY doba_najmu ORDER BY doba_najmu ASC";
        $result = mysqli_query($conn,$query_model);

        while($row= mysqli_fetch_assoc($result))
        {
        
        //výpis modelů
        echo "<option value='".$row['doba_najmu']."'>".$row['doba_najmu']."</option>";
                      
        }
        
      ?>
        
    </select>

</form>

V tomto případě to všechno funguje a proměnné v get se odešlou. Jakmile ale dám toto:

<option value='".$row['doba_najmu']."'>".$row['doba_najmu']." měsíců</option>";

tak se mi hodnota get vůbec neodešla. a při kontrole formuláře:

if(isset($_GET['doba']))

tak se to tváří, že proměnná neexistuje a ani v url není. Nikdy jsem se s tím nesetkal, nevíte něco, čím to je?
Děkuju
Taps
Profil
kopi:
zkus toto
<form action='stranka.php' method='GET'>
 <select name="doba">
    <option value=""></option>
                         
        <?
        // VÝPIS počet měsíců
        $query_model = "SELECT stav,doba_najmu FROM osobni_auta WHERE stav='aktivni' GROUP BY doba_najmu ORDER BY doba_najmu ASC";
        $result = mysqli_query($conn,$query_model);
 
        while($row= mysqli_fetch_assoc($result))
        {
        
        //výpis modelů
        echo "<option value='".$row['doba_najmu']."'" ;
        if ($row['doba_najmu'] == $_GET['doba']){
        echo "selected";
        }
        echo ">".$row['doba_najmu']."</option>";
                      
        }
        
      ?>
        
    </select>
 
</form>
Keeehi
Profil
Proč nepokračuješ v původním vláknu?
Pravidla diskuse JPW a doporučení » 7. Nezakládejte více vláken pro tutéž otázku, ale ani nevkládejte nesouvisející dotazy do cizích vláken.

PHP s tím nemá co dělat. Pokud generuje to html co je v předchozím vláknu, pak je v pořádku a pro řešení problému nepodstatné. Ovšem ukázku stránky, na které by to nefungovalo jsi sále nedodal.
kopi
Profil
Taps:
tak to mi nepomohlo. Vůbec to nechápu, myslel jsem, že do <option></option> si můžu napsat cokoliv. Ještě prozkoumám funkce šablony jestli se to někde neblokuje.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: