Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kopi Profil |
#1 · Zasláno: 4. 9. 2017, 10:43:43
Mám formulář a jeho hodnoty odesílám přes get. ve formuláři mám selecty a do <option> načítám hodnoty z db.
<form action='stranka.php' method='GET'> <select name="doba"> <option value=""></option> <? // VÝPIS počet měsíců $query_model = "SELECT stav,doba_najmu FROM osobni_auta WHERE stav='aktivni' GROUP BY doba_najmu ORDER BY doba_najmu ASC"; $result = mysqli_query($conn,$query_model); while($row= mysqli_fetch_assoc($result)) { //výpis modelů echo "<option value='".$row['doba_najmu']."'>".$row['doba_najmu']."</option>"; } ?> </select> </form> V tomto případě to všechno funguje a proměnné v get se odešlou. Jakmile ale dám toto: <option value='".$row['doba_najmu']."'>".$row['doba_najmu']." měsíců</option>"; tak se mi hodnota get vůbec neodešla. a při kontrole formuláře: if(isset($_GET['doba'])) tak se to tváří, že proměnná neexistuje a ani v url není. Nikdy jsem se s tím nesetkal, nevíte něco, čím to je? Děkuju |
||
Taps Profil |
kopi:
zkus toto <form action='stranka.php' method='GET'> <select name="doba"> <option value=""></option> <? // VÝPIS počet měsíců $query_model = "SELECT stav,doba_najmu FROM osobni_auta WHERE stav='aktivni' GROUP BY doba_najmu ORDER BY doba_najmu ASC"; $result = mysqli_query($conn,$query_model); while($row= mysqli_fetch_assoc($result)) { //výpis modelů echo "<option value='".$row['doba_najmu']."'" ; if ($row['doba_najmu'] == $_GET['doba']){ echo "selected"; } echo ">".$row['doba_najmu']."</option>"; } ?> </select> </form> |
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 4. 9. 2017, 12:51:14
Proč nepokračuješ v původním vláknu?
Pravidla diskuse JPW a doporučení » 7. Nezakládejte více vláken pro tutéž otázku, ale ani nevkládejte nesouvisející dotazy do cizích vláken. PHP s tím nemá co dělat. Pokud generuje to html co je v předchozím vláknu, pak je v pořádku a pro řešení problému nepodstatné. Ovšem ukázku stránky, na které by to nefungovalo jsi sále nedodal. |
||
kopi Profil |
#4 · Zasláno: 4. 9. 2017, 14:48:34
Taps:
tak to mi nepomohlo. Vůbec to nechápu, myslel jsem, že do <option></option> si můžu napsat cokoliv. Ještě prozkoumám funkce šablony jestli se to někde neblokuje.
|
||
Časová prodleva: 6 let
|
0