Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
blahapet Profil |
#1 · Zasláno: 11. 10. 2017, 11:18:26
Ahoj, zajímalo by mne, jestli lze a popř. jak, skrz GD knihovnu sloučit dva obrázky do jednoho jako vrstvy ve Photoshopu.
Díky moc za odpovědi! |
||
Tomášeek Profil |
#2 · Zasláno: 11. 10. 2017, 11:22:14
blahapet:
Hmmm... jak se dotaz liší od Jak udělat technicky podobný web na potisk triček |
||
blahapet Profil |
#3 · Zasláno: 11. 10. 2017, 12:10:15
To je sice pravda, že jsem to tam psal, ale že se to týká přímo PHP, napsal jsem to přímo sem znovu, což se tedy omlouvám. Konkrétně nevím, kterou fci na to použít, resp. postup.
|
||
Kcko Profil |
#4 · Zasláno: 11. 10. 2017, 12:41:45
blahapet:
Musí to být nutně GD? Lépe se mi osvědčil imagemagick $mask = new Imagick(__DIR__ .'/_shapes/shape-third-center.png'); $im = new Imagick($image); $d = $mask->getImageGeometry(); $im->resizeImage($d['width'], $d['height'], Imagick::FILTER_LANCZOS, 1); $combined = $im->appendImages(false); $combined->setImageFormat("png"); $combined->compositeImage($mask, Imagick::COMPOSITE_COPYOPACITY, 0, 0); $combined->writeImage(__DIR__ .'/imagecache/' . $flag . '/'.$imageId.'.png'); header('Content-Type: image/png'); echo $combined; |
||
blahapet Profil |
#5 · Zasláno: 11. 10. 2017, 19:47:46
Díky moc, zkusím to.
|
||
M4n Profil * |
#6 · Zasláno: 11. 10. 2017, 22:10:49
Kcko:
„Lépe se mi osvědčil imagemagick“ Ten je sice lepší, ale zase není běžnou a výchozí součástí PHP. V GD jdou obrázky slučovat funkcí imagecopy . Pozor také na správný režim alpha-blendingu (a alpha kanálu vůbec) při této operaci (viz funkce imagealphablending a imagesavealpha ), pokud by měla být uvažována a zachována průsvitnost.
|
||
Časová prodleva: 7 let
|
0