Autor Zpráva
danhill
Profil
Ach ty výrazy, já to snad nikdy nepochopím.
Prosím o pomoc.
Hledám soubory ve složce.
Načtu si soubory:
$files = scandir('tmp');

Výsledek:
Array ( [0] => . [1] => .. [2] => CR1-wp.txt [3] => CR1.txt[4] => CR2-wp.txt [5] => CR2-wp.txt [6] => CR3-wp.txt [7] => CR3.txt [8] => PL1-wp.txt [9] => PL1.gpx [12] => SK1-wp.txt [13] => SK1.txt .....

Nyní mám foreach s podmínkami:
foreach ($files AS $file) {
  if (strpos($file, 'CR') !== false) {
    //něco
  }
  if (strpos($file, 'SK') !== false) {
    //něco jiného
  }
  //... atd.
}

A právě do toho stropos, nebo asi tam bude muset být preg_match , nebo něco takového , potřebuji dostat regex a sice takový, aby mi podmínka zpracovala pouze sobory CR1.txt, CR2.txt atd. bez souborů CR1-wp.txt ...

Tedy něco jako:
(strpos($file, 'CR[0-9].txt')
(strpos($file, 'PL[0-9].txt')

Ale takto jednoduché to samozřejmě není
Keeehi
Profil
Jednodušší verze by bylo glob('tmp/???.txt'); což najde všechny txt soubory co mají délku jména tři znaky. Což by ti mohlo stačit.

Pokud tam chceš ten regulár, tak těsně za foreach bych vložil.
if(preg_match('~^(?:CR|PL)\d\.txt$~', $file) !== 1) {
    continue;
}
danhill
Profil
Paráda ... tohle jsem potřeboval.
Moc děkuji !

Prosím Tě ještě takový poddotaz.
Vím,že o regulárních výrazech je toho na netu mraky a jsou i generátory atd.
Ale já nějak pokaždé s tím prostě bojuju a nedaří se mi to moc pochopit, abych prostě regex napsal od boku.
A dost často je to při programování potřeba a já nad tím ztrácím vždy mnoho hodin času a štve mě to.

Neměl by jsi nějakou radu nebo tip na nějaký polopatický článek pro nechápavce jako já o regexech, nejlépe v češtině, ze kterého bych to třeba mohl jako pobrat?
Já totiž bych potřeboval to nějak narvat do hlavy, alespoň principiální základ, od kterého se můžu odpíchnout a když budu rozumět podstatě,zbytek už půjde automaticky.
Jen mi příjde, že všechno co jsem zatím našel je pro lidi, kteří to už pochopili a nebo je to tak složitě napsané, že to stejně nedám.

Ještě jednou děkuji.
Nejen za tohle, ale vůbec tohle fórum je super. Vždy jste mi poradili, co se týče php a mysql naprosto dokonale a rychle a mnoho věcí jsem se tady naučil a pochopil a po cca 3 letech volnočasového studia jsem schopen programovat v php úplně automaticky a bez problémů. Sice ne objektově,ale i tak mě to moc baví a je to super koníček,když žena sleduje ordinaci atp já mám aspoň pocit seberealizace... A velkou zásluhu na všem nese celkově zdejší portál jakpsatweb.cz.
Tomášeek
Profil
danhill:
On není problém jen s reguláry, ale i s vyhledáváním, že?

tip na nějaký polopatický článek
Třeba www.regularnivyrazy.info. Nebo i další, stačí chvilku hledat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: