21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Pavel015
Profil
Dobrý večer.

Mám v databázi spoustu textů k článkům. Prostě tabulky články a v ní sloupec text. Bohužel všechny texty nemají v sobě formátování typu <p>, ale je tam prostě mezera klasická.

Příklad:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Duis sapien nunc, commodo et, interdum suscipit, sollicitudin et, dolor. Morbi leo mi, nonummy eget tristique non, rhoncus non leo. Etiam commodo dui eget wisi.

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae.

Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat.

Text se vypisuje takto:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Duis sapien nunc, commodo et, interdum suscipit, sollicitudin et, dolor. Morbi leo mi, nonummy eget tristique non, rhoncus non leo. Etiam commodo dui eget wisi. Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet ut et voluptates repudiandae sint et molestiae non recusandae.

Lze to nějak udělat, aby se nevypsal monolitický text?

Jen pro ilustraci přikládám upravený kód z w3schools:
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
if ($conn->connect_error) {
    die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
} 

$sql = "SELECT clanky.text FROM clanky WHERE id=15";
$result = $conn->query($sql);

if ($result->num_rows > 0) {
    while($row = $result->fetch_assoc()) {
        echo $row["text"];
    }
} else {
    echo "0 results";
}
$conn->close();


Díky za pomoc.
Kajman
Profil
nl2br
Keeehi
Profil
Chtělo by to ale dělat chytře. Protože pak v těch s odstavci mohou být dvojité mezery.
Nejlepší řešení je opravit problémové záznamy a pak zajistit, aby do databáze šly články v jednotném formátování. Popřípadě by se dal přidat sloupec, který by určoval typ formátování a podle něj by se různě formátovalo při výpisu. Ale to je složitější.
Pavel015
Profil
Keeehi, Kajman:
Moc díky. V DB jsem si udělal sloupeček s typem, kde rozlišuju staré články :).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0