Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
siok Profil |
#1 · Zasláno: 26. 3. 2018, 10:59:37 · Upravil/a: Moderátor (editace znemožněna) 26. 3. 2018, 12:43:07
Mám tento dotaz
$query = mysqli_query($dbconnect,'select shop_pro_id, sum(shop_amount) as "piece", sum('.PRICE(1091,'number').'*shop_amount) as "total_price" from '.DBPREFIX.'shopping_cart INNER JOIN '.DBPREFIX.'product ON (shop_pro_id=pro_id) where shop_session = "'.$_SESSION['session_id'].'"') PRICE () dosadím na místo natvrdo daného ID => shop_pro_id přestane dotaz fungovat.
Nevíte v čem mám chybu? $query = mysqli_query($dbconnect,'select shop_pro_id, sum(shop_amount) as "piece", sum('.PRICE(shop_pro_id,'number').'*shop_amount) as "total_price" from '.DBPREFIX.'shopping_cart INNER JOIN '.DBPREFIX.'product ON (shop_pro_id=pro_id) where shop_session = "'.$_SESSION['session_id'].'"') Moderátor juriad: Vkládej prosím kódy mezi značky [>pre] a [>/pre] (stačí kliknout na
![]() |
||
Kajman Profil |
Chyba je v apostrofu v proměnné
$'dbconnect a funkci PRICE definovanou v php nemůžete mysql server znát a opačně php funkci nelze takto předat hodnoty sloupců.
|
||
Taps Profil |
siok:
dotaz s natvrdo zadanou hodnotou nefunguje ani v phpmyadminu / admineru? |
||
siok Profil |
#4 · Zasláno: 26. 3. 2018, 12:34:25
Kajman:
$'dbconnect byl jen překlep, je tam $dbconnect. ...sum('.PRICE(1091,'number').'*shop_amount) as "total_price"... takto mi to jede
|
||
Kajman Profil |
#5 · Zasláno: 26. 3. 2018, 12:42:08
Ano, ale funkce price je definovaná v php a dotaz do databáze již jde s číslem, co vrátí. Ale pro výpočet součtu košíku Vám přece jedno číslo nestačí.
Pokud trváte na výpočtu ceny v php, tak si musíte vrátit všechny řádky a sčítat to v php. |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0