Autor Zpráva
vodys
Dobrý den.
Dělám analýzu k webovému projektu, který bych chtěl časem rozjet a jde mi o možnost vyčítání informací z xml feedu stejně jako to dělají srovnávače.

Teorie je taková, že vezmu odkaz na xml feed z některého eshopu a všechny názvy produktů se mi seřadí do seznamu pod sebe, poté si vyberu a zakliknu jaké produkty chci zveřejnit a ty se vyobrazí ve formě tabulky na nové stránce - Název produktu, obrázek, krátký popis (12 slov), cena. Vždy 2 tabulky vedle sebe o max šířce dohromady 800px. a takhle pod sebe klidně donekonečna.

Důležité pro mě je, abych mohl listovat mezi feedy třeba 20ti eshopů a produkty se vyobrazovali všechny na jedné stránce.

Kdyby se však daly stránky kategorizovat a z jednoho feedu dát třeba 3 produkty do kategorie např. Cement (prehled-cement.html) a další produkty do kategorie Malta (prehled-malta.html) atd..

To by bylo skvělý!

Věřím, že už něco podobné určitě existuje - pokud je tak, podělte se semnou prosím o kód.
Pokud však toto řešení neexistuje, prosím o sdělení časové náročnosti výroby a přibližné ceny.

Děkuji a přeji pěkný den!
Keeehi
vodys:
Proč si všichni myslí, že zrovna na jejich problém musí existovat samostatné řešení. Pokud nějaké řešení existuje, tak je to ve většině případů plugin/rozšíření do existujícího systému (e-shop, redakční systém, ...). Navíc ten problém musí být dobře definovaný a hlavně se musí týkat většího množství lidí.

Časová náročnost se také velmi těžko odhaduje, obzvlášť z takto obecného popisu. Mám určité zkušenosti s napojováním různých feedů do eshopu a řekl bych, že vytvoření nějakého funkčního prototypu/základu se dá zvládnout za 1-2 dny. Za týden až dva se dá udělat řešení které funguje a je použitelné v produkci. Následné úpravy a vylepšení jdou dělat do nekonečna. Čím je lépe připravené zadání, kvalitnější dokumentace, vhodně navržená architektura, atd. tím ten čas na vytvoření může být kratší.

No a co se ceny týče ta se v základu odvíjí od doby na projektu strávené. To se vynásobí hodinovou sazbou a máš základ ceny. Hodinová sazba nějakého studenta může být třeba 100 za hodinu no a pak to může jít výš, 500, 800, 1000 někdy možná i více. Pokud to dělá student, tak to bude i konečná cena, pokud to bude dělat nějaké webové studio tak kromě té ceny co slouží pro zaplacení programátora tam bude další navýšení po pokrytí dalších nákladů a něco na zisk firmy.
Pro představu, ve firmě co jsem dělal jsme dělali primárně eshopy. Pokud chtěl zákazník napojení nějakého nového, normálně velkého systému a pokud byl předpoklad, že o to budou mít zájem i další zákazníci, mohlo ho to vyjít na cca 15 000. Pokud bylo jasné, že ten modul se nebude dát použít nikde jinde, tak to mohlo být klidně 50 000. Což se sice může zdát trochu moc ovšem my jsme taky nedělali eshopy pro maminky na mateřské ale pro firmy s milionovými obraty. Také jsme s nimi měli uzavřené SLA, měli pro ně podporu, atd. což zase student nabídnout nemůže.
Pokud od někoho budeš chtít udělat jen tuto jednu část, tak bych asi jako minimum počítal s 5000 a může to být jen víc. Pokud ti ale celý projekt bude někdo dělat pak ta cena nemusí být úplně vysoká, jelikož se ty další náklady rozpustí do celého projektu.
RastyAmateur
vodys:
Když nad tím tak přemýšlím, možná bych měl zájem pomoci. Tedy pokud si to raději neuděláš sám, nebo se nenabídne nikdo jiný. Jsem student po maturitě, takže mám čas a dlouho jsem si již nic nenaprogramoval. Udělal bych to zadarmo s tím, že by jsi sehnal nějakého zkušenějšího programátora, který by se mnou ten kód pak prošel, řekl co mám špatně a já to podle jeho rad předělal. Pro mě by to bylo fajn v tom, že bych si opět něco zkusil a něčemu se přiučil a ty by jsi to měl levnější, protože by daný profi programátor strávil (snad) méně času pouhou konzultací nad mým hotovým kódem než tvorbou celé aplikace.
vodys
RastyAmateur:
Napiš mi na mail@milanvodak.eu a rozhodně se domluvíme! Souhlasím s tvojí nabídkou a jako amatér se rád i přiučím této problematice.
Díky ti!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0