21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
XolyCZ
Profil
Ahoj, chci se zeptat, jak se dá udělat, aby se mi automaticky volala funkce co natáhne aktuální data z databáze, uloží je do SESSION a zase bude chvíli čekat na povel. Potřebuju to k udržení aktuálních údajů o počtu registrovaných lidí do turnaje. Poradí mi někdo prosím? Nemůžu to nikde najít, je možné, že hledám špatně. Někde jsem našel něco s uspáním funkce, ale to mi zastaví celý program.
Kajman
Profil
Pokud počet potřebujete při zpracování php, tak si počet můžete zjistit, až při php požadavku (pokud je požadavků od jednoho uživatele mnoho za těch 10 sekund, tak si můžete ten počet dávat do session s určením platnosti a dotazovat se, jen pokud není platný).

Pokud počet vypisuje na stránce, tak jen z php ho již nezměníte a dělá se to tak, že javascriptem se zavolá AJAX požadavek na počet přihlášených. Jednoduché php vrátí to číslo podle aktuálního stavu a až se dostane do prohlížeče, javascript číslo ve stránce upraví.
XolyCZ
Profil
Kajman:
No já jsem si to myslel, že to bude něco s javascriptem. Ale už jsem to vyřešil jinak, díky :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0