Autor Zpráva
bach
Profil
Dobrý den,
Jde nějak zobrazit obrázek na webu z proměnné aniž bych si jej musel uložit na server?
Nyní to mám nějak takto:
$soubor = fopen("obr.jpg", "w"); 
    fwrite($soubor, $result); 
    fclose($soubor);
    echo '<img src="obr.jpg" alt="icon" />';
Toto funguje, ale lepší by bylo nějak zobrazit obsah proměnné $soubor přímo bez ukládání, poradí mi někdo?
Děkuji
T-fon
Profil
Pokud máš obrázek v proměnné, tak můžeš napsat echo '<img src="' . $promenna . '" alt="icon">';
edit: teda pokud máš na mysli cestu k obrázku...
bach
Profil
T-fon:
Já mám v proměnné $result obsah, co sejmu snapshotem z kamery a ukládám ji do souboru , to funguje, ale pokud zavolám tu proměnnou $result jak říkáš zobrazí se jen změť znaků
���'z3�0�4�F '\�@��@•�4Sz��Z;��/|qJ?�7�M-(=�E7�/~���}��?J\��߽�M�G��•c�QȦ�����.i���(��@����I���@•a��Ҏx"�sڤ=�E:�KҐ AK@�JZC@��P1h��)A�4�h��y����ސ )�78�9�jEO/%���2P1ښQ3�SC{��=�V���;�T���E0~x��1����zk#���v�E4�zu�8g�&)��(����7•5#�(*0;Sv��+&)��KH:f�8�= 3��E�Q�K�=�=j���*_ }h���YxOj�n��4ОԻrs��"��Z��)Z���(C���⛊�.•CO�O Q�N��q@    OU�b�C/�Ԣ��{sM*GJ�o�0�P@S�Zx捴�Lt�C2s�S��� e�5�5t�5�@J�ZaZ����Jq�LD��+�S��g�U#�I�=[�����m���98���:o�s��@��
T-fon
Profil
Tak to sorry, špatně jsem to pochopil. Ten soubor si musíš někam uložit a v tý proměnný mít cestu. A ty asi hledáš Data URI
bach
Profil
T-fon:
no systémem uložení to mám, ale to je použitelné jen na servery, které to umožňují, které to neumožňují tak tam je problém a já hledám, jak to provést přímo kodem bez uložení.

děkuji za nakopnutí, funguje....
Keeehi
Profil
bach:
Server který ti spustí PHP ale nedovolí pracovat se souborovým systémem? To mi tedy ukaž.* Nejde spíš jen o to že jsou špatně nastavená práva, tudíž stačí je nastavit správně a zápis bude fungovat?

DataURI má tu nevýhodu, že se musí data přenášet při každém požadavku. Pokud by byl obrázek pro každý požadavek jiný, tak by to nevadilo ale pokud je občas stejný, nedá se využít kešování. Také nejde obrázky stahovat paralelně. Vše to vede k horšímu výkonu stránky. Pokud tvoříš nějaký systém, který může běžet na různých serverech, udělej to konfigurovatelné. Tam kde je přístup k filesystému, ať to soubory ukládá a kde není, tak tedy ať to použije DataURI.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: