Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Zužu Profil * |
#1 · Zasláno: 6. 9. 2018, 11:47:33
Ahojte,
mám od kamaráda script, kterým se zobrazuje poslední záznam z tabulky v mySQL. Mám PHP 7, tak je potřeba upravit script. Tento se mně ale nedaří upravit, nefunguje a vůbec nevím jak to opravit. $result = mysqli_query($dbc, "SELECT MAX(`id`) as file FROM kategorie"); $order = mysqli_result($result, 0, 'file'); echo $order; // vypsat pouze číslo ID |
||
T-fon Profil |
#2 · Zasláno: 6. 9. 2018, 11:58:56
Myslim že by to mělo být takhle:
$order = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC); echo $order ['file']; |
||
Kajman Profil |
#3 · Zasláno: 6. 9. 2018, 13:16:53
Pokud je to použité na spoustě míst, můžete si přidat vlastní funkci s tímto názvem, pokud ji php nezná...
php.net/manual/en/class.mysqli-result.php#109782 |
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 6. 9. 2018, 14:31:11
Kajman:
Tak než upravit jednu z funkcí by bylo asi lepší použít nějakou knihovnu která přinese zpět odstraněné funkce. Například github.com/dshafik/php7-mysql-shim |
||
Časová prodleva: 3 měsíce
|
|||
MikeO Profil |
#5 · Zasláno: 14. 12. 2018, 14:00:24
Tak se pokouším nainstalovat knihovnu z github.com/dshafik/php7-mysql-shim, ale nemohu přijít na problém. Potřebuji mít souběžně nainstalován php5.3.6? Ten již v repozitáři k dispozici nemám.
[InvalidArgumentException] Could not find package /php7-mysql-shim/ at any version for your minimum-stability (stable). Check the package spelling or your minimum-stability |
||
Keeehi Profil |
MikeO:
„Potřebuji mít souběžně nainstalován php5.3.6?“ Ne, to je nejstarší verze na které by to mělo fungovat. Můžeš mít novější. Problém bude někde jinde. Ten projekt zřejmě ještě nemá stabilní release, a pokud composeru přímo neřekneš že chceš nainstalovat ten beta release tak to neudělá. Takže bych zkusil composer require dshafik/php7-mysql-shim:1.0.0beta2 |
||
MikeO Profil |
#7 · Zasláno: 16. 12. 2018, 12:19:24
Knihovna tedy úspěšně nainstalována, ač problém nebyl v beta verzi.
Installing dshafik/php7-mysql-shim (0.2.0) Downloading: 100% Writing lock file Generating autoload files ovšem požadovaný návrat funkcí mysql se nedostavil, neb skripty nefungují. Na githubu již žádné poinstalační procesy a konfigurace nejsou uváděné. Jdu googlit možné problémy. V info.php mám v sekci Phar: Phar based on pear/PHP_Archive, original concept by Davey Shafik. žádnou jinou zmínku o instalované knihovně jsem tan nenašel. |
||
Keeehi Profil |
MikeO:
Ona ta knihovna není to samé jako standardní PHP rozšíření. Takže v phpinfo zobrazovat nebude. Jsou to jen obyčejné funkce které jsou jen includnuty do projektu. Pokud ti v projektu stale chybí, tak bych si tipl že nemáš v projektu přidaný autoloader composeru. require_once __DIR__ . '/vendor/autoload.php'; |
||
Časová prodleva: 1 měsíc
|
|||
MikeO Profil |
#9 · Zasláno: 19. 1. 2019, 16:08:34
Keeehi:
Děkuji, ano po menší úpravě a vložení do projektu je již vše v pořádku. |
||
Časová prodleva: 6 let
|
0