Autor Zpráva
luma64
Profil
Už som na tomto fóre hľadal niečo, čo by mi pomohlo k mojej otázke. Nepodarilo sa mi nájsť taký prípad. Mám kód, v ktorého časťou je pole. Potrebujem získať a zapísať do tabuľky hodnoty prvkov poľa.

while ($row = mysql_fetch_object($handle))
 {
     
    $ret['events'][] = array(
        $row->Id,
        $row->Color,
        $row->Subject
    )

     $tmp1 = $ret[1];    
     mysql_query("insert into pohyby(komentar) values ('$tmp1')"); 
}

Môžte mi pls poradiť, ako sa to dá urobiť ? Je takéto riešenie v php5 php7 rovnaké ? Ďakujem !
Tomášeek
Profil
luma64:
Eh? Vybereš data, naplníš jimi pole a pak to zapisuješ zpět do databáze? Někde máš chybu v logice, v návrhu aplikace/databáze. To, co děláš, nedává smysl.

Druhá věc je samozřejmě nedefinované $ret[1]. I kdyby to bylo $ret['event'][1], uloží se Array, což asi není to, co chceš.
luma64
Profil
Tomášeek:
Potrebujem sa dostať k porovnaniu, či sa mi správne prenášajú hodnoty prvkov v poli. Prepisujem niektoré kódy z php5 -> php7. Samozrejme viem ,že napr. while už v php5 nie je.
Kcko
Profil
while v Php 5/7 není? a to jsi si přečetl kde?
Tomášeek
Profil
luma64:
Potrebujem sa dostať k porovnaniu, či sa mi správne prenášajú hodnoty prvkov v poli
Tohle nechápu, co tím myslíš. Ale ten kód je logicky nesmysl, i když bude funkční.

Samozrejme viem ,že napr. while už v php5 nie je.
Zajímavé vědět. Aspoň se zde člověk přiučí něco nového :-)
luma64
Profil
.. Samozrejme v php7. Škoda, že som sa nedopatral k odpovedi. Vďaka!
Tomášeek
Profil
luma64:
Samozrejme v php7
While v PHP7 samozřejmě je.

Škoda, že som sa nedopatral k odpovedi.
Odpovědi na co? Odpověď na dotaz, proč to nefunguje, je v #2. Krom toho, že v PHP7 nebudou existovat mysql_ funkce.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0