Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Exkalibr Profil * |
#1 · Zasláno: 17. 10. 2019, 21:25:03
Zajímalo by mě jestli v PHP existuje něco jako copy v C/C++ nebo move v Delphi, aby šlo řetězec zkopírovat ("rozesekat" na jednotlivé elementy) přímo do pole. Funkce by měla mít tři argumenty: výstupní pole, vstupní řetězec a rozměr elementu.
Příklad: $str = "mamamelemaso"; $slabiky = array(); $element_size = 2; $result = string_split_to_array($arr, $str, $size); print_r($result); By mělo vypsat Array (0 => ma , 1 =>ma , 2 => me, 3 => le, 4 => ma , 5 => so) |
||
RastyAmateur Profil |
#2 · Zasláno: 17. 10. 2019, 23:02:50
Exkalibr:
Pochybuji. Už jen z toho důvodu, že PHP je dynamicky typovaný. Ale existují zde bitové operace, jestli si tu funkci chceš naprogramovat. Každopádně jestli ti jde jen o výsledek, můžeš využít str_split. Nebo alespoň dělá přesně to, co popisuješ, že je tvým cílem... |
||
Keeehi Profil |
#3 · Zasláno: 18. 10. 2019, 00:51:53
Exkalibr:
A google používat umíš? Najít str_split mi zabralo tak maximálně 5 vteřin. S psaním dotazu a vytvářením příkladu jsi strávil určitě více času. |
||
Exkalibr Profil * |
#4 · Zasláno: 18. 10. 2019, 08:21:41
Keeehi:
Mě to pomáhá myslet :-) |
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 18. 10. 2019, 08:40:24
Exkalibr:
Hele, když chceš být tak strašně efektivní zak mám pro tebe skvělou zprávu. PHP 7.4 přinese Foreign Function Interface které ti dovolí používat datové struktury a funkce z Cčka. O moc víc nízkoúrovňově to už nejde. PHP 7.4 vyjde už za měsíc a kousek ale vyzkoušet si ho v RC verzi můžeš už teď. |
||
Časová prodleva: 5 let
|
0