Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Adam90 Profil * |
#1 · Zasláno: 31. 12. 2005, 11:00:44
Dobry den
U stranky, obsahujici PHP kod mam nastavene kodovani stranky jako "utf-8." Pokud vypisu znaky normalne, pomoci echo "***" funguji s diakritikou spravne, ale pokud pouziji funkci na odstraneni diakritiky a mezer (viz. zdroj stranky na konci tohoto postu), vraci nesmyslne hodnoty. Mohl by mi prosim nekdo rict, kde delam chybu ? <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> |
||
koudi Profil |
#2 · Zasláno: 31. 12. 2005, 11:54:09
problém je v tom (co sem tak pochopil), že utf používá pro jeden znak více bytů a všechny tyhle funkce počítaj s tim, že jeden znak = jeden byt, takže musíš použít jinou. tyhle funkce začínaj na "mb_" (multi-byte) a pak už sou ty názvy funkcí podobný - ale StrTr sem v manuálu nenašel.
|
||
Adam90 Profil * |
#3 · Zasláno: 31. 12. 2005, 12:34:49
Neco takoveho jsem tusil, vzhledem k tomu, co mi to vraci :
Kdyby nekdo znal nejakou fci, kterou by se to dalo nahradit, ozvete se prosim. ten mb_StrTr fakt neexistuje :-) |
||
P3tr Profil |
#4 · Zasláno: 31. 12. 2005, 16:50:16
Doporucil bych v te tve transformacni fci pracovat se single byte znaky, muzes pak pouzivat klasicke stringove fce bez toho, ze by ti to podelalo vstupni retezec ($text).
String na vstupu bych prevedl treba na na iso-8852 pomoci iconv. Na vystupu to zase muzes pretransformovat zpatky na utf-8, opet iconv. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0