Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kvilda Profil |
#1 · Zasláno: 2. 1. 2006, 14:17:21
Mám v mysql tabulku:
ID a DRUH. V tabulce DRUH mám zadané názvy př: recept, ke kterému patří ID př: 1. Názvy z tabulky DRUH bych ale chtěl použít ve skriptu jako proměnné, ale nevím jak je mám vyvolat... Prosím o pomoc DÍKY MOC |
||
igamenir Profil |
#2 · Zasláno: 2. 1. 2006, 14:25:46
Moc nechápu co chceš, ale mohlo by pomoci tohle:
$jmeno_promenne = 'neco'; $$jmeno_promenne = 'hodnota_promenne'; echo $neco; |
||
Kvilda Profil |
#3 · Zasláno: 2. 1. 2006, 14:34:06
Nezlob se "igamenir", ale tak jsem to nemyslel...
Skusím to ještě jednou podrobnějš: V mysql mám tabulku ID a DRUH. Když do tabulky DRUH napíšu nějaký nápis třeba "papir", tak se k tomuto názvu automaticky přiřadí číslo ID. Takže těď mám v tabulce: ID = 1 DRUH = papir. A teď ve skriptu php potřebuji z tohoto názvu nějak udělat promenou... Díky.. |
||
igamenir Profil |
#4 · Zasláno: 2. 1. 2006, 14:48:44
Vážně se snažím, ale nechápu to. Co myslíš tím udělat "proměnou"? Proměnná se nějak jmenuje a má nějakou hodnotu. Jaký je tedy vztah mezi názvem proměnné, hodnotou proměnné, sloupcem ID a sloupcem DRUH? Jaký to bude mít účel?
Nějak tuším, že řešení je velmi jednoduché, jenom to potřebuju porozumět problému :) |
||
Kvilda Profil |
#5 · Zasláno: 2. 1. 2006, 15:01:26
Neumím to vysvětlit tak to zkusím znova:
No asi takhle účelově příkladově: budu mít takovouhle databázi: ID DRUH 1 papir 2 sklo 3 zelezo A ve skriptu v php bych potřeboval dostat něco takového: $druh1 = ID=1 = DRUH=papir $druh2 = ID=2 = DRUH=sklo............ nevím sám jak bych to vysvětlil |
||
igamenir Profil |
#6 · Zasláno: 2. 1. 2006, 15:08:47
Tak k tomu se dá použít tohle:
$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM tabulka;"); while($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek)) ${'druh'.$zaznam['ID']} = $zaznam['DRUH']; |
||
Kvilda Profil |
#7 · Zasláno: 3. 1. 2006, 09:59:01 · Upravil/a: Kvilda
díky, ale nějak mi to nejde rozchodit.......
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0