Autor Zpráva
Kvilda
Profil
Mám v mysql tabulku:
ID a DRUH.
V tabulce DRUH mám zadané názvy př: recept, ke kterému patří ID př: 1.
Názvy z tabulky DRUH bych ale chtěl použít ve skriptu jako proměnné, ale nevím jak je mám vyvolat...

Prosím o pomoc DÍKY MOC
igamenir
Profil
Moc nechápu co chceš, ale mohlo by pomoci tohle:
$jmeno_promenne = 'neco';
$$jmeno_promenne = 'hodnota_promenne';
echo $neco;
Kvilda
Profil
Nezlob se "igamenir", ale tak jsem to nemyslel...

Skusím to ještě jednou podrobnějš:

V mysql mám tabulku ID a DRUH.
Když do tabulky DRUH napíšu nějaký nápis třeba "papir", tak se k tomuto názvu automaticky přiřadí číslo ID.
Takže těď mám v tabulce:
ID = 1 DRUH = papir.

A teď ve skriptu php potřebuji z tohoto názvu nějak udělat promenou...

Díky..
igamenir
Profil
Vážně se snažím, ale nechápu to. Co myslíš tím udělat "proměnou"? Proměnná se nějak jmenuje a má nějakou hodnotu. Jaký je tedy vztah mezi názvem proměnné, hodnotou proměnné, sloupcem ID a sloupcem DRUH? Jaký to bude mít účel?

Nějak tuším, že řešení je velmi jednoduché, jenom to potřebuju porozumět problému :)
Kvilda
Profil
Neumím to vysvětlit tak to zkusím znova:

No asi takhle účelově příkladově:

budu mít takovouhle databázi:

ID DRUH
1 papir
2 sklo
3 zelezo

A ve skriptu v php bych potřeboval dostat něco takového:

$druh1 = ID=1 = DRUH=papir
$druh2 = ID=2 = DRUH=sklo............



nevím sám jak bych to vysvětlil
igamenir
Profil
Tak k tomu se dá použít tohle:
$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM tabulka;");
while($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek))
${'druh'.$zaznam['ID']} = $zaznam['DRUH'];
Kvilda
Profil
díky, ale nějak mi to nejde rozchodit.......
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0