Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Fury Profil * |
#1 · Zasláno: 12. 4. 2022, 09:59:00
Zdravím,
narazil jsem na problém, kdy nahrávám fotky na server a následně je resizuji. Kvalitu nechávám vždy 100% a používám pouze standardní PHP funkce. Originál obrázku vs. po úpravě Zkusil jsem 3 různé funkce / knihovny a u všech je výsledek stejný. Např.: - github.com/gumlet/php-image-resize - gist.github.com/RStankov/342704 - onecompiler.com/php/3xyvv2r74 Nenapadá vás prosím, kde by mohl být problém? Případně nemáte doporučení na nějakou knihovnu, která by zachovala barevnost? Díky moc za rady |
||
Kajman Profil |
#2 · Zasláno: 12. 4. 2022, 11:01:16
Zkuste si najít řešení, které ošetřuje CMYK obrázky.
|
||
ttttttt Profil * |
#3 · Zasláno: 12. 4. 2022, 11:58:17
Ten velký obrázek se mi zobrazuje jinak v různých prohlížečích. Ve firefoxu vypadá stejně jako malý, nalevo je fialová. V Chromu je nalevo červená.
|
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 13. 4. 2022, 07:55:00
Fury:
„nahrávám fotky na server“ Proč jsou v CMYK a né v standardně v sRGB? Zdráhal bych se fotku v CMYK nazvat originálem. Čtené z věštecké koule, foto ze zrcadlovky nevhodně uložené v CMYK barvách. Dávej na web jen obrázky v sRGB, nikoliv Adobe RGB nebo CMYK. Problém je tedy na úplném začátku, jde o problematický obrázek, konkrétně použitím barevného prostoru CMYK. Odkázaná zmenšenina má kvalitu 85. Nerozumím tomu, mít "originál" s kvalitou 60 a chtít ukládat zmenšeninu s kvalitou 100. ttttttt: „Ten velký obrázek se mi zobrazuje jinak v různých“ Převod z CMYK do RGB není jen tak, teoreticky je to jednoduchá matematická operace, v praxi je třeba použít barevná ptofil, pokud není k dispozici, použije se implicitní, různé zařízení nebo programy bohou používat odlišné implicitní barevné profily. |
||
Časová prodleva: 2 roky
|
0