Autor Zpráva
Kvilda
Profil
Nevíte někdo proč mi to nefunguje??


<?
$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM Druhy");
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek))
${'druh'.$zaznam['ID']} = $zaznam['DRUH'];
echo $druh1;
echo $druh2;

?>
Tomik
Profil
A co připojení?
Kvilda
Profil
připojení je v pořádku
Kvilda
Profil
v databázi mám tabulku o dvou sloupcích:

ID DRUH
0 papir
1 drevo
2 sane
3 dosah


a z ní nějakým způsobem potřebuji, aby ve skriptě promene.php byly proměnné typu:

$druh1 = drevo
$druh2 = sane
.......

tento skript to prý má umožnit, ale mě to nejde...


CO STÍM ??
Michalek
Profil
Zápis tohohle typu jsem ještě neviděl, ale to neznamená že to neexistuje.

Chci se jen zeptat - může to být i $druh[1] a $druh[2] ?
Kajman_
Profil *
A tohle něco vypíše?

$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM Druhy");
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek))
echo $zaznam['ID']. '='.$zaznam['DRUH'].' ';
Anonymní
Profil *
Chci se jen zeptat - může to být i $druh[1] a $druh[2] ?

může to být třebas i takhle .
Michalek
Profil
<?

$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM Druhy"); // vybereme z databaze
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek)) {
$druh[($zaznam["id"])]=$zaznam["druh"];
}

echo $druh[2] // vypise sane
?>

Nejsem si ale jistej, nezkoušel jsem.
Kvilda
Profil
Tak takhle to taky nejde.
Kvilda
Profil
A tohle něco vypíše?

$vysledek = mysql_query("SELECT * FROM Druhy");
while ($zaznam = mysql_fetch_array($vysledek))
echo $zaznam['ID']. '='.$zaznam['DRUH'].' ';



Tento skript vypíše toto:

=papir =drevo =sane =dosah...

to taky neni ono
Michalek
Profil
Kvilda
Tak takhle to taky nejde. - Můžeš přiblížit?
Michalek
Profil
Mě ten můj příklad funguje, pouze na posledním řádku chybí před // středník; ale neříkal jsem, že to je bez chyb.
Kvilda
Profil
Pomocí programu "x" zapíšu do databáze jednoduché slova ke kterým se automaticky přiřadí ID číslo:

ID SLOVO
0 papir
1 drevo
2 sane
3 dosah

Tyto názvy mají představovat ve skriptu php proměnné: $data1, $data2, $data3.......

takže budu mít v php napsaný skript:

echo $data1 ($data1 představuje název napsaný v DB)

a nekde jinde treba echo $data3 ($data3 představuje název napsaný v DB). ........
Kvilda
Profil
Mě ten můj příklad funguje, pouze na posledním řádku chybí před // středník; ale neříkal jsem, že to je bez chyb.


nezlob se, ale zkoušel jsem to dvakrát a nic nedělám tam někde chybu:

<?
$result = mysql_query("SELECT * FROM Druhy"); // vybereme z databaze
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
$druh[($row["ID"])]=$row["DRUH"];
}
echo $druh[1]; // vypise sane
?>

a když to napíšu bez jedničky v hranatý závorce tak mi to vypíše Array
Michalek
Profil
Dáváš pozor na malý/velký písmenka?
Kajman_
Profil *
Problém bude v tom ID - vypadá to, že v db se ten sloupeček asi nejmenuje ID nebo tam není.
Kvilda
Profil
JO NOJO JÁ JSEM UPLNĚ SLEPEJ .................... ON TAM OPRAVDU NENÍ SLOUPEC ID ALE CISLO........

DĚKUJI VŠEM ZA POMOC A ŽE JSTE PŘETRPĚLI MOJI BLBOST ......

DÍKY MOC
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0