Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Marketa Profil |
Prosím o pomoc, mám následující php soubor:
<?php $jsonData = '{"name":"John", "age":30, "city":"New York"}'; // Načtení JSON dat jako asociativní pole $data = json_decode($jsonData, true); // Přístup k jednotlivým hodnotám echo "Jméno: " . $data["name"] . "<br>"; echo "Věk: " . $data["age"] . "<br>"; echo "Město: " . $data["city"] . "<br>"; ?> Ten mi funguje v pohodě. Ale chtěla bych mít JSON data zvlášť (v samostatném souboru). Jak na to? Zkoušela jsem použít: <?php $url = ''https://example.com/data.json''; // Načtení JSON dat ze souboru na dané URL $jsonData = file_get_contents($url); // Převod JSON dat na PHP objekt nebo asociativní pole $data = json_decode($jsonData, true); // Zpracování dat echo "Jméno: " . $data["name"] . "<br>"; echo "Věk: " . $data["age"] . "<br>"; echo "Město: " . $data["city"] . "<br>"; ?> a asi deset dalších variant. A nic. Poradíte někdo? Děkuji. |
||
Keeehi Profil |
#2 · Zasláno: 26. 5. 2023, 07:35:30
Marketa:
Pokud pominu ten špatně zapsaný řetězec v druhém případě, tak by to takhle mělo fungovat. Takže by to chtělo si zapnout výpiss chyb a zjistit, proč to nefunguje. |
||
Marketa Profil |
#3 · Zasláno: 26. 5. 2023, 07:36:56
Tak na to se snažím celé ráno přijít. Díky.
|
||
Keeehi Profil |
#4 · Zasláno: 26. 5. 2023, 07:39:54
|
||
Marketa Profil |
#5 · Zasláno: 26. 5. 2023, 07:56:13
Děkuji. Tam bude problém někde mezi židlí a klávesnicí :) Chyba je ve mně a asi někde na cestě k souboru - Trying to access array offset on value of type null in
|
||
Keeehi Profil |
Funkce json_decode vrátila null, jelikož selhala. Takže teď je otázka, zda se povedlo načíst soubor a je v něm nevalidní json, nebo se načtení vubec nezdařilo.
Co ukáže var_dump? ... $jsonData = file_get_contents($url); var_dump($jsonData); ... |
||
Marketa Profil |
#7 · Zasláno: 27. 5. 2023, 11:20:53
Keeehi děkuji. Jsem úplně pito... Mohl za to BOM v JSON souboru.
|
||
Časová prodleva: 2 roky
|
0